Egytől egyig: Alcoyano – Real Madrid (1-3)

Ha felelevenítettük magunkban az előző párharcot, akkor biztosak lehettünk benne, hogy a hazaiak nem fognak feltartott kézzel kifutni a gyepre, harciasságuknak köszönhetően pedig a Realnak (szó szerint) meg kellett szenvednie a továbbjutásért. A madridiak játéka azért korántsem volt lenyűgöző, a tavaly brillírozó José Juan ezúttal nagyban elősegítette a boldogulásukat. Mi ismét megpróbáljuk értékelni a látottakat egy tízes skálán, szigorúan szubjektív keretek között.

Csapatok

Alcoyano (6,5) – szerkesztői pontszám: 7

A hazai csapatra nem lehet panasz, az első harminc percben többször is megszerezhették volna a vezetést. Rendkívül harciasan játszottak, minden lehetséges labdára ráfutottak, letámadták a vendégeket, akiknek látszólag ez nem is ízlett annyira. Nem cifrázták túl a játékot, egy pillanatra sem akartak kezdeményezni, irányítani, inkább abban a műfajban próbálkoztak, ahol a legtöbb esélyük volt. Összességében az 1-3 nem fest reális képet, ennél ők jobban fociztak, de a kapusbakik idáig vezettek. A góljuk nagyon szép volt, de azt már megszoktuk, hogy mindenki a Real ellen kell hogy szerezze az élete találatát.

Real Madrid (5,5) – szerkesztői pontszám: 6

A győzelmet könyveljük el, de azon kívül azért ne rakjuk a kirakatba ezt a mérkőzést. Az első félidőben totális zavarodottság jellemezte a csapatot, ezt a periódust zárta le a jó ütemben érkező Militao egy magabiztos bólintással. A kellemetlen darázs szerepét felöltő Alcoyano nem adta olcsón, kiegyenlítettek, és bár tudtunk erre válaszolni, azért azt nem kell részletezni, hogy a szerencse nagy mértékben közrejátszott a második találatnál, majd a kapus sem volt a helyzet magaslatán a harmadiknál. Megint az a helyzet, hogy néhány jó egyéni teljesítmény mellett volt pár rendkívül rossz is, úgy pedig elég nehéz meccset nyerni, ha nem marad körülötted értelmezhető opció.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Éder Militao (6,9) – szerkesztői pontszám: 8

Ha Alcoyano, akkor Militao. A brazil hamar feledtette a Getafe elleni teljesítményt, a mezőny legjobbja lett a kupameccsen. Az elején azért ő is átélt pár kellemetlen percet, amikor néha csak sodródott az eseményekkel, utána viszont gyönyörű ütemben érkezve szerezte meg a vezetést. A második félidőben számos alkalommal halászta le a hazaiak indításait és állította meg a kibontakozó ellenakciókat.

Andriy Lunin (5,9) – szerkesztői pontszám: 6

Az ukrán kapus számára eljött a bizonyítás esélye, és hát élt is vele, meg nem is. Pár nagyon mutatós védéssel jelezte, hogy nem véletlenül tagja ennek a csapatnak, ugyanakkor szemre rendkívül ideges volt, sok labdát szórt el, és nem is tudta gyorsan és hatékonyan megjátszani a társakat, mint ahogy a belga kollégájától megszokhattuk.

Nacho (5,8) – szerkesztői pontszám: 5,5

Eredményt befolyásoló hiba nélkül tudta le a meccset, de azért alaposan meggyűlt a baja a hazaiak balszárnyával, sokszor tudták őt megelőzni. Volt egy szép ollózási kísérlete, láttunk már tőle hasonlót, ami eredményesen végződött. Ezen kívül nem sok említésre méltó esemény fűződhet a nevéhez.

David Alaba (6,2) – szerkesztői pontszám: 6,5

Ami Militao esetében igaz, az rá is elmondható, az első fél órában nem mindig tudta lekövetni a villámgyors hazaiakat, bizonytalanul mozgott. A későbbiekben ahogy fáradt az ellenfél, kevesebb nyomást tudtak kifejteni, úgy lett ő is egyre szilárdabb. Ennyi elég is volt ahhoz, hogy a jobbak között említhessük meg a nevét.

Marcelo (5) – szerkesztői pontszám: 4

Nagyon szeretem Marcelót, de sajnos ez a teljesítmény már nagyon kevésnek bizonyul. Nagyon sok rontása volt, mind fejben, mind fizikálisan le volt maradva a társakhoz képest. A madridi balszél állandó veszélynek volt kitéve általa. Nem tudom egyelőre elképzelni, hogy egy komolyabb téttel bíró mérkőzésen ez mire lehetne elég.

Casemiro (5,6) – szerkesztői pontszám: 4,5

Róla is elmondható, hogy több igen szembeötlő rontása volt. Párharcai jó részét továbbra is nyeri, azonban többet elvisznek azok a rizikós helyzetben elszórt labdák, amiket sajnos most már visszatérően produkál. A kapott gólnál is elég csúnyán forgatták őt meg.

Madridi üzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Fede Valverde (5,5) – szerkesztői pontszám: 4,5

Nem nagyon voltak hibái, ami azért lehetett, mert nem is sokszor avatkozott játékba. Kicsit érthetetlen volt, hogy akkor most mi is a terv vele. Irányítani nem akart, megindulásai nem voltak, középpályás volt, mégis legtöbbször kiszorult a szélre, és az esetek többségében láthatatlan maradt. Tőle ennél sokkal, de sokkal többre lenne szükség.

Eduardo Camavinga (6,8) – szerkesztői pontszám: 7,5

A katasztrofális első három percét egy kapu torkából kifejelt labdával zárta le, utána pedig az egyetlen emberünk volt a középpályán, aki profi futballra emlékeztető teljesítményt produkált. Több veszélyes megindulása volt, amiket többször is csak szabálytalanság árán tudtak megakasztani, és bár nem ez a szerepköre, az irányításból is megpróbálta kellőképpen kivenni a részét. Sokoldalúságával, agilis mégis könnyed stílusával nálam folyamatosan lép előre a rangsorban, el tudnám képzelni őt a jövő Real Madridjának alapembereként.

Rodrygo (5,1) – szerkesztői pontszám: 5,5

Nála pont az ellenkezője igaz, mint amit Camavinga esetében leírtam. Volt egy nagyon erős 6-7 perce a találkozó elején, aztán alárúgtak párszor, amivel látszólag el is vették a kedvét az eseménytől. A Militao fejére ívelt szöglet és egy keresztben ellőtt labda kerülhet még a jegyzőkönyvbe.

Mariano (3,7) – szerkesztői pontszám: 2

Ezt nem feltétlen kellene már erőltetni. Szerintem az oldal követői között jó páran többet tudtak volna ehhez hozzátenni ennél.

Eden Hazard (4,9) – szerkesztői pontszám: 6

Kövezzetek meg, de szerintem ez nem volt egyáltalán vészes. A támadók közül még mindig benne volt a legtöbb elképzelés, középre húzódva számtalanszor próbált ügyes összjátékokat kezdeményezni, csak nem igazán tudott kivel. Úgy érzem, hogy a jövőben sokkal többet érünk azzal, ha árnyékékként kap szerepet.

Cserejátékosok

Marco Asensio (6,3) – szerkesztői pontszám: 6,5

Mariano lehozatalával konkrétan csak nyerni tudtunk, Asensio ráadásul elég jól szállt be. Góljánál Fortuna is vele volt, ugyanakkor végre költözött némi extra élet a támadójátékunkba.

A többi cserének meglehetősen kevés ideje jutott, de a jókor jó helyen lévő Iscót, és a bő öt perc alatt egész agilisan, ügyesen mozgó Ceballost mindenképpen szeretném kiemelni. Rajtuk kívül még Kroos és Vallejo érkeztek a hajrára, de nem sok dolguk akadt.

Edzői értékelés

Carlo Ancelotti (5,9) – szerkesztői pontszám: 5

A győzelem megvolt, a megszerzés körülményeit pedig inkább ne részletezzük. Jobban örültem volna, ha Kroos kezd, mert így megint irányító típusú játékos nélkül álltunk ki, ami bátor vállalásnak bizonyult, ahogy Mariano kezdetése is. Annak örültem, hogy Ceballost láthattuk a pályán, annak már annyira nem, hogy mennyit, illetve Peterre is kíváncsi lettem volna, hogy mondjuk egy 20 perc alatt mire lett volna képes még. A továbbjutás mindenesetre legalább most összejött.
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK