Sergio Busquets: Magabiztosak vagyunk

A Barcelona középpályása a Spanyol Szuperkupa elődöntője előtt.

„Nagy esélyünk van egy trófea elhódítására, ez pedig nagy önbizalmat ad nekünk. Igaz, hogy a bajnokságban nagy a különbség a két csapat között, de ez egy másik sorozat, egy egyenes kieséses mérkőzés. A Real Madrid jó formában van, de szoros párharc lesz. Mint amikor a Nou Campban csak 2-1-re nyertek, de megvoltak a lehetőségeink. Ha hűek leszünk a saját játékunkhoz, akkor lesz esélyünk.” 

„Mindkét csapatnak kiváló minőségű játékosai vannak. Mi most kezdünk egy új időszakot, új edzővel, új játékosokkal. Izgatottan várom a Clásicót, egy ilyen meccsen mindenki játszani szeretne.”

Busquetsa kép forrása: Barcelona TV screenshot

„Jól mennek a dolgaink, a csapat egyre jobban érzi magát. Vannak játékosaink, akik a COVID miatt nincsenek tökéletes állapotban, vagy sérülésből tértek vissza, de ez nem lehet kifogás. A meccset le kell játszani. Megpróbáljuk a saját játékunkat játszani, tartani a labdát, kihasználni a lehetőségeinket. De nagyszerű ellenfél ellen lépünk pályára, remek játékosokkal és edzővel. De mi magabiztosak vagyunk, alig várjuk, hogy ott legyünk a vasárnapi döntőben. Szoros meccsre számítunk.” 

„Igaz, hogy voltak gondjaink a győzelmek megszerzésével, az apró részletekre való odafigyeléssel, de csapatként még tovább fogunk fejlődni. Türelmesnek kell lennünk.” 

„Esélyes a Real Madrid? A legfontosabb az, hogy mi történik a pályán. Ahhoz, hogy végre jó eredményt érjünk el ellenük, egységesebbnek kell lennünk és figyelnünk kell a részletekre, mivel ezeken a meccseken ez kulcsfontosságú, a Real Madrid pedig bármikor képes kárt okozni neked.”

„Nagyon örülök, amikor fiatal játékosok kerülnek ki az akadémiáról, ez sokat jelent az első csapatnak. A labdarúgás megváltozott, minden nagyon gyorsan történik. Ez azt jelenti, hogy a fiatal játékosok is előbb állnak készen az első csapatra. Bár nem szabad túl nagy nyomást helyezni rájuk, az ambíciójukat és tehetségüket ki kell használnunk. Ők olyan játékosok, akik a klub jelenlegi és jövőbeli útját is meghatározzák.”

Forrás: FCBarcelona.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK