Xavi: Ez egy jó teszt lesz a csapatnak

A Barcelona edzője a Real Madrid elleni szuperkupa-elődöntő előtt.

„Mindenféle helyzetben játszottunk már a Real Madriddal. A bajnoki helyezések ellenére egy El Clásico végeredménye megjósolhatatlan. A Barcelona még építkezik, a Madrid pedig remek formában van, de egy Clásicón minden megtörténhet.”

„Ez egy esély számunkra. Egy kihívás, amelyre készen állunk. Egy trófeáért küzdhetünk, megpróbálunk rátenni még egy lapáttal. A tapasztalatom alapján egy El Clásicó eredményét nem lehet előre megjósolni, nem tudhatod, hogy mi történik majd. A Real Madrid Spanyolország legjobb formában lévő csapata. Az a legjobb, ha minden játékosuk bevethető, mert akkor tudni fogjuk, hogy hogyan állunk. Nem akarunk kifogásokat.”

„Nagyon pozitívan látom a dolgokat, sok mindenben javultunk. A játékosok visszatérnek, türelmesnek kell lennünk. Ha lehetőségünk lesz rá, le kell zárnunk a meccset, meg kell tanulnunk, hogyan versenyezzünk. Időre van szükségünk a javuláshoz.”

Xavia kép forrása: FC Barcelona TV screenshot

„Nagyszerű hír számunkra, hogy Ferran és Pedri is negatív tesztekkel tértek vissza. Az, hogy behívhattuk őket és Ansu is visszatért, nagyszerű hír. Mindenesetre folyamatosan kell őket beépíteni, különösen azokat, akik hosszabb sérülés után térnek vissza. Nagyon elégedett és boldog vagyok, hogy itt vannak, alapvető fontosságúak a játékrendszerünkben.”

„Nehezen tudunk helyzeteket kidolgozni, bízunk abban, hogy a visszatérőkkel megteremtjük majd a különbséget. Holnap kiderül. Ez az első edzésük a csapattal azóta, hogy pozitív tesztet produkáltak. Valószínűleg fognak kapni néhány percet, de meglátjuk, hogy mennyit. Még öt hónap van hátra az idényből, nem akarunk újabb kiesőket.”

„Nagyon veszélyesek a kontrákból, remekül védekeznek, fel kell készülnünk. Vinícius, Benzema… Remek játékosaik vannak a kontrákhoz és az egy az egy elleni párharcokhoz. Oda kell figyelnünk arra, hogy mit csinálunk, javítanunk kell a stratégiánkon, a beíveléseinken, emberfogáson. Ez egy jó teszt lesz arra, hogy felmérjük, hol tartunk.”

„Mindenki egyformán fontos. Azok, akik keményen dolgoznak és megérdemlik a játékot, játszani fognak. Szerencsére több első csapatban szereplő játékost tudtunk nevezni a keretbe, versenyképesebbé téve a csapatot. De ez egy teljesítmény alapú történet, a legjobbak játszani fognak, mindegy, hogy kik azok.”

Forrás: FCBarcelona.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK