Ancelotti: Képesek vagyunk a fordításra

Az olasz mester a Manchester City elleni BL-elődöntő visszavágója előtt.

„A csapat jó formában van, motivált a mérkőzésre koncentrál. Nagy kihívás előtt állunk, ez egy remek lehetőség arra, hogy újabb BL-döntőbe jussunk. Jó a hangulat, tisztában vagyunk azzal, hogy kemény lesz a holnapi este, de magabiztosak vagyunk, mivel a párharc még teljesen nyitott. Jelenleg kisebb hátrányban vagyunk, ezt helyre akarjuk hozni.”

„Ez két különböző kvalitásokkal bíró csapat összecsapása, mind egyéni, mind csapatszinten. Ha egy csapat bejut egy elődöntőbe vagy egy döntőbe és megnyeri a BL-t, az nem azért van, mert csak szívvel játszik. A szív nagyon fontos, ahogy a karakter is, mivel így tudod megmutatni, hogy mire is vagy képes. De emellett sok dolog számít még. Ott vannak az egyéni képességek és a csapat elkötelezettsége. Erre is szükséges van a döntők eléréséhez és megnyeréséhez. Ha csak az egyik van meg, akkor nem lehetsz sikeres egy olyan nagy és kemény sorozatban mint a Bajnokok Ligája. A szív és a Bernabéu támogatása önmagában még nem lesz elég ahhoz, hogy legyőzzük a City-t."

Ancelotti

„Ha mély low block védekezést alkalmazunk, nem fogunk 99 lövést engedni nekik. Ha a saját tizenhatosunkon belül védekezünk, akkor 99-szer is kapura fognak lőni. Néha kockázatot kell vállalni. Sok gólt szereztünk ilyen meccseken. Hármat a PSG, ötöt a Chelsea és hármad a Manchester City ellen. Néha szükség van arra, hogy kockáztass valamennyit, nálunk pedig megvannak ehhez a játékosok kvalitásai.”

„Casemiro segíteni fog nekünk, visszatérése erősíti a védekezésünket, a csapatszintű elkötelezettséget is javítanunk kell. Jobban kell mozognunk csapatként, zártabbnak kell lennünk és el kell kerülnünk a keresztlabdáikból adódó problémákat. Dolgoztunk a védekezésen, szerintem látszani fog a javulás.”

„Nem gondolom, hogy a történelemnek van jelentősége ezen a mérkőzésen. Ez most egy teljesen más meccs lesz mint az előző, minden mérkőzés egyedi. Előnyük van, nekünk jobb teljesítményt kell nyújtanunk. Nagyon nehéz lesz, de nagy esélyünk van arra, hogy újabb döntőbe jussunk, miután megnyertük a bajnokságot. Remek a hangulat, képesek vagyunk a továbbjutásra.”

„Vinícius pozíciója nem változott meg ebben az idényben, korábban is a szélen játszott, amiben javult, az a befejezés. Nyugodtabb a kapu előtt, hideg fejjel hoz döntést. Megfelelő mennyiségű időt hagy magának erre. Játékosként érettebb lett ebben az időszakban, ez pedig megadja neki az önbizalmat ahhoz, hogy gólokat szerezzen. Ő is azok között van, akik a legtöbbet töltötték a pályán, ez a bizalom pedig segített neki abban, hogy érettebben hozzon döntéseket.”

„Nincs kétség afelől, hogy Alaba nem fog játszani holnap, nem lesz a keretben. [Alaba mégis bekerült a keretbe – a szerz. kieg.] Hosszú mérkőzés lesz, sokkal fontosabb az, hogy hogyan fejezzük be, mint az, hogy hogyan kezdjük.”

„Ez nem változtat a védekező felálláson. Alaba egy fontos játékosa a csapatnak, de ugyanez igaz Nachóra is. Ő egy rendkívül tapasztalt játékos, remekül fog teljesíteni.”


Kattints ide a részletekért!

„A Madrid edzőit a klub, a játékosok és a szurkolók mindig is értékelték. Ez a legfontosabb: azok elismerése, akik véleményt formálnak a klubon belül. Persze mindenkinek joga van a saját véleményéhez.”

„Modrić nem változott. Karimmal kapcsolatban nagyobb változást látok, különösen a vezetői képességeiben és a fontosságában. Mindenesetre néha van olyan, hogy az emberek megváltoztatják a véleményüket egy játékosról. Modrić nem változott, esetleg abban lehet változás, ahogy a többi játékos gondolkodik róla. Őt egy kivételes, fantasztikus és elképesztően nagy profinak tartják, egy kiváló kvalitásokkal, technikai tudással, fizikummal és taktikai érzékkel rendelkező játékosnak.”

„Egy mindenre kiterjedően erős teljesítményre lesz szükségünk. A védekezésünkön javítanunk kell, a letámadásunkkal meg kell akadályoznunk a passzaikat és gyors fordulásokat. Nem fogunk mély védekezésre berendezkedni, ez biztos. De egy mérkőzésen lehetnek olyan pillanatok, amikor így alakul. Erős teljesítményre lesz szükségünk, minden szempontból.”

„Benzema remekül teljesített. Vini Jr. is sokat fejlődött a gólok tekintetében, miközben Asensio is sok gólt lőtt, de Modrić és Kroos is betalált néhányszor. Remekül végeztük a dolgunkat támadásban. Olyan csapatok ellen szenvedtünk, akik nagyon szorosan védekeznek, mivel nem volt egy igazán magas csatárunk, de sikerült ezen túllendülnünk mozgással, összjátékkal és labdajáratással.”

„Foden egy kiváló fiatal játékos, aki remekül teljesít. Csodás karrier áll előtte, mivel nagyon gyors, nagyon intelligens és rendkívül veszélyes támadó játékos. Jelenleg ő Anglia egyik legnagyobb tehetsége.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK