De Bruyne: Meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját

A Manchester City középpályása a Real Madrid elleni BL-elődöntő visszavágója előtt.

„Úgy gondolom, hogy ha úgy játszunk, mint a múlt héten, akkor megvan bennünk a potenciál, hogy a legjobbak közé kerüljünk, de ezt még meg kell mutatnunk. Ha ennél gyengébben játszunk, akkor a Madrid nyerhet, mivel ők is ott vannak a legjobbak között, elképesztő kvalitásokkal bírnak. De én a csapatom mögött állok, hogy a győzelemhez szükséges szinten teljesítsünk holnap. Úgy gondolom, hogy jó úton haladunk. Az egyetlen kritika, amit kaphatunk, az az, hogy még nem nyertük meg a sorozatot. Már sokszor kerültünk közel hozzá, harcolunk a győzelemért. Most már csak át kell lépnünk azt a vonalat, ehhez pedig a szerda is egy lépés.”

De Bruynea kép forrása: YouTube Screenshot (Manchester City)

„Úgy gondolom, hogy most jobb formában vagyunk. Emlékszem, hogy amikor a 2016-os elődöntőben játszottunk a Real Madrid ellen, akkor nem a legjobban fejeztük be az idényt. A Madrid akkoriban egy igazi erőgép volt. 1-0-ra veszítettünk egy öngóllal. Eléggé unalmas meccs volt. Most jobb formában vagyunk. Szerintem jobb csapat vagyunk, jobb felállással, jobban játszunk és több tapasztalatunk van. Remélhetőleg jobban felkészültünk.”

„A mérkőzéstől függetlenül mindig felkészülünk. Nem számít, hogy a ligakupáról van szó, az ellenfél pedig egy alsóbb osztályban futballozó együttes, ugyanolyan részletes a felkészülés. Egy Madrid meccset persze könnyebb megnézni a TV-ben, mint egy kisebb csapat meccsét. Bármilyen meccsről is legyen szó, mindig nyerni akarunk, de a részletek ugyanolyanok.”

„Két támadó csapat találkozik, akik szeretnek focizni. Remek meccset játszottunk a múltkor, de ez már a múlt. Holnap egy teljesen más mérkőzés vár ránk, 0-0-ról indulunk, úgyhogy a legjobb formánkra lesz szükség a győzelemhez. Ezt a meccset mindenki nézni akarja. Mindenki egy nagyszerű összecsapást vár, mi pedig megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, és remélhetőleg továbbjutni Párizsba.”

„A frissesség egy idény végén mindig vitatható, de jól érzem magam. Sok rúgást kaptam az Atlético elleni meccsen, néhányat utána is, de rendben vagyok. Jól játszottam mostanában, sok meccsen léptem pályára, úgyhogy boldog vagyok. Az első néhány hónap az idényben nagyon nehéz volt, olyan fájdalmakat addig soha nem éltem át. Megpróbáltam visszatérni, de a bokám minden nap fájt.”

„Nem élveztem. Mentálisan nagyon nehéz volt túllendülni ezen, de ahogy néhány hónap után elmúlt a fájdalom, elkezdtem egyre jobban bízni magamban, a testemben, és visszatértem oda, ahová tartozom. Most heti szinten játszom ezeken a meccseken, úgy érzem, hogy azon a szinten vagyok, mint korábban. Megpróbálom a lehető legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtani, sikerült jól menedzselni magamat.”

„Szerencsés vagyok, hogy egy olyan edzővel dolgozhatok, aki úgy játszhatja a csapatát, ahogy én is szeretek játszani, ez számomra hasznos. Nem az egyéneket figyeli, hanem azt teszi, ami a csapatnak jó. Mindig az adott meccstől függ. Néha hátrébb játszom, néha előrébb. Néha a szélen, néha középen. Bármire is van szüksége a csapatnak, segítek.”


Kattints ide a részletekért!

„Ha megnyernénk a BL-t, az megváltoztatná, ahogy az emberek a klubra tekintenek. Játékosként címeket akarsz nyerni, mi most a BL-t akarjuk megnyerni. Keményen harcoltunk érte több idényen át, eljutottunk az utolsó szakaszba, jól teljesítettünk. De persze ez egy kupasorozat, ahol nagyon magas a színvonal, rendkívül nehéz nyerni, rengeteg körülmény játszik közre, de ha megnézzük, hogy hogyan teljesítettünk az elmúlt hét évben, akkor elmondhatjuk, hogy nagyon jól. Ha nyerünk, az mindent megváltoztat.”

„Számomra azonban abból a szempontból semmi nem változna, ahogy játékosként magamra tekintek. Tudom, hogy mit csináltam jól és rosszul a karrierem során. Eléggé boldog vagyok azzal, amit véghez vittem. Persze minden trófeát meg akarok nyerni, de ez egy nehéz feladat. Természetesen imádnám, ha megnyernénk a BL-t.”

Forrás: mancity.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK