Modrić: Hiszünk a továbbjutásban

A Manchester City elleni visszavágó előtti sajtótájékoztatóra a horvát mágus kísérte el Ancelottit.

„Nagyszerű a hangulat az öltözőben, nagyon várjuk a mérkőzést. Tudjuk, hogy mi a dolgunk, és hogy eddig ez a legfontosabb meccsünk az idényben. Az eddigi legjobb teljesítményünkre lesz szükség. A hangulat és az edzések alapján azt mondom, hogy készen állunk jó teljesítményt nyújtani és továbbjutni a döntőbe.”

Modric

„Bízunk abban, hogy a képességeinknek köszönhetően megfordítjuk a párharc állását. Nem voltunk a legjobbak az első mérkőzésen, de még így is tudtunk három gólt szerezni. Holnap jobban kell játszanunk, meglátjuk, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz. Megvannak ehhez a kvalitásaink, a karakterünk és a klub történelme is, a klubé, amely már oly sok nagy mérkőzést nyert meg. Mi vagyunk a BL legsikeresebb csapata, ennek pedig van jelentősége. Tudjuk, hogy mit kell tennünk a pályán, a szurkolóink támogatásával. Ezek azok a dolgok, amelyeket ez a klub már az érkezésünk pillanata óta tanít nekünk, ilyen például az is, hogy soha ne adjuk fel.”

„Úgy kell kimennünk a pályára, hogy megmutatjuk, hogy hiszünk a továbbjutásban, van személyiségünk, energiánk és kellő agresszivitásunk, és mi vagyunk a Real Madrid, a világ legjobb csapata. Ez az, amit ki kell vinnünk a pályára. Biztosítanunk kell, hogy a szurkolóink is együtt élnek a mérkőzéssel. Jól kell teljesítenünk, mivel ők segíteni fognak és nekik is meglesz a maguk része a Bernabéuban.”

„A tapasztalat fontos aspektus, jó tudni, hogy mi már négyszer megnyertük a BL-t és esélyünk van egy ötödik döntőre. Négy éve nyertünk utoljára. Ez most egy új meccs, el kell felejtenünk a múltat, erre a találkozóra kell koncentrálnunk. Nagyszerű mérkőzés lesz, készen állunk, a csapaton belül pedig remek a hangulat.”

„Nem tudom azt mondani, hogy ők a legkeményebb ellenfelek, akikkel eddig találkoztunk, mivel voltak már nagyszerű ellenfeleink a bajnokságban és a BL-ben is. Egy olyan csapattal kell kiállnunk, akik a PSG és a Chelsea szintjén vannak. Nem mondhatom, hogy ők a legerősebbek, de egy remek együttes kiváló játékosokkal. Nagyon nehéz meccs vár ránk.”

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a játék minden elemében javulnunk kell az első meccshez képest. A továbbjutáshoz minden szempontból erős teljesítményt kell nyújtanunk, védekezésben és támadásban egyaránt. Ez a kulcs. Segítenünk kell egymást, ahogy a korábbi meccseken is. Nem veszítettük el a hitünket.”

„Rodrygo egy nagyon jó és különleges srác. Remekül kijövünk. Elmondta, hogy ugyanannyi idős vagyok mint az édesapja, ezért mondtam neki, hogy hívjon apunak, mert hallgatnia kell rám. Ő egy kiváló játékos, aki remekül teljesít, én pedig elégedett vagyok vele, mivel egy jóindulatú srác, aki két lábbal a földön jár. Sokat ad a csapatnak, amikor beáll a kispadról. Folytatnia kell a munkát. Azzal kapcsolatban, hogy miben segítettem neki, őt kell megkérdezni.”

„Nagyon örültünk, hogy elmehettünk ünnepelni a Cibelesre, mivel már négy éve nem ünnepelhettünk együtt trófeát a szurkolóinkkal. Nagyon jól éreztük magunkat. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ott lehettünk a szurkolóinkkal együtt és közösen énekelhettük a dalokat. Ahogy az ünneplésnek vége volt, azonnal a City elleni mérkőzésre koncentráltunk. Különleges nap volt. Az idénynek még nincs vége, nagyszerű mérkőzés áll előttünk. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink mögöttünk állnak majd, ahogy azt a korábbi BL-mérkőzéseken is tették, ahol igazán vissza kellett állnunk. Túllendültünk ezeken a szituációkon a szurkolóink segítségével. Reméljük, hogy holnap is sikerül ezt elérnünk.”


Kattints ide a részletekért!

„Az, hogy elértünk ebbe a szakaszba és az elmúlt időszakban nem is tudom hány elődöntőbe jutottunk el és megnyertük a Bajnokok Ligáját, nem véletlen. Vannak, akik nem értik, hogy hogyan fordulhat elő olyan, hogy nyerünk. Ezt igazságtalannak érzem. Persze nevetünk ezeken, de mindenkinek meglehet a saját véleménye. Mi csak magunkkal foglalkozunk, nem érdekel, hogy mit mondanak az emberek. Az, hogy eljutunk idáig idényről idényre, hogy megnyerjük a BL-t és a bajnokságot, nem véletlenül történik. Kell, hogy meglegyen benned valami különleges, mint a kvalitások, a jó teljesítmény, a személyiség, a hit. Bennünk midnez megvan, ezért is tudunk nagy dolgokat nyerni és elérni.”

„Casemiro visszatérése nagyon fontos számunkra. Ő egy fontos része a játékrendszerünknek. Alapvető fontosságú, nagyszer, hogy ismét velünk van. Casemiro sokat segít nekünk az olyan területeken, amelyeken nélküle nem teljesítünk olyan jól.”

„Nehéz Ancelotti kapcsán egy dolgot kiemelni. De ha egyet kell mondanom, akkor a személyiségét mondanám, mivel nagyon természetesen áll a dolgokhoz, a csapatba vetett hite pedig nagyon sokat számít. A személyisége az erősége. Ő az egyik legjobb edző a futballtörténelemben. Szeretnénk vele még sok nagy trófeát nyerni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK