Ancelotti: A világ legnagyobb mérkőzésén lépünk pályára

Az olasz mester a Liverpool elleni BL-döntő előtt.

„A csapat remek formában van, tegnaptól mindannyian együtt dolgozunk. Marcelóval van egy apróság, de a teljes keret csúcsformában van fizikálisan, és mindenki nagyon izgatott.”

„Nyugodtan készülünk a mérkőzésre, a feladatunkra koncentrálunk és arra, hogy miként szeretnénk azt végrehajtani. Az izgatottság és a motiváció szintje az egekben van. A világ legnagyobb mérkőzésére készülünk, mindent bele fogunk adni. Ez a klub rengeteget nyert már, minden madridista büszke erre a csapatra, ahogy mi is, és együtt élvezzük a csapat játékát.”

„Hogyan készítem fel a csapatot a döntőre? Néhány játékosnak ez lesz az ötödik fináléja, nekem pedig mindössze a második a Real Madriddal, szóval sokkal inkább nekik kell elmondaniuk, hogyan készüljek fel én a döntőre. Nem kell semmit sem mondanom az olyan játékosoknak, mint Modrić, Kroos, Benzema. Nem is tudnék. Akiknek pedig ez lesz az első döntője, mint Mendy vagy Camavinga, nekik ott van a pályán például Benzema, aki tökéletesen át tudja adni, mit is kell csinálniuk.”

Ancelotti

„Jelenleg jól érezzük magunkat és készülünk a találkozóra. A csapat nyugodt, jó a hangulat, az aggodalom majd akkor üti fel a fejét, amikor egyre közelebb kerülünk a meccshez. A verseny Európában nagyobb, mint valaha. Sok csapat van, amely szeretné megnyerni a sorozatot. Ebben a tekintetben a döntőbe jutás már önmagában is siker, ebben a kemény versenyhelyzetben. A tény, hogy a Madrid az elmúlt nyolc évben ilyen sokszor jutott be a döntőbe, hatalmas siker, most pedig esélyünk van egy újabb győzelemre.”

„Számomra a legnehezebb mindig a mérkőzés kezdete előtti három-négy óra. Konkrétan fizikálisan rosszul érzem magam ilyenkor. Ebben az idényben ez kicsit jobban megviselt a szokásosnál, ilyenkor ver a víz és a szívverésem is felgyorsul. Ilyenkor jönnek a negatív gondolatok, de szerencsére amint elkezdődik a meccs, ennek nyoma sincs.”

„Mi lepett meg a legjobban ebben a szezonban?  Tudtam, hogy nagyon minőségi a keret, de ettől függetlenül például Vinícius meglepett. És az is meglepett egy kicsit, hogy az olyan játékosok, mint Kroos, Modrić, Nacho, Casemiro, akikkel BL-t nyertünk 2014-ben, szóval ők azóta nyerték még 3 BL-t, de semmit sem változtak, ugyanannyira motiváltak és éhesek a győzelemre.”

„Minden játékos tiszteletben tartja a döntéseimet, sohasem volt ebből problémánk, sem Bale-lel, sem Iscóval, sem mással. Kölcsönösen tiszteljük egymást."

„A Milan-szurkoló barátaim mondták, hogy mindenképp győzzük le a Liverpoolt, mert nem akarják, hogy az angol csapat utolérje őket a BL-serlegek számában. Ez még inkább motiválttá tesz engem.”

„Még egy fordítás a döntőben? Jajj, ne, ne, remélem most nem így lesz. Remélem, hogy most a Liverpoolnak kell majd küzdenie az egyenlítésért.”

„A győzelem nagyon nehéz, legyen szó a bajnokságról vagy a BL-ről, de ez két teljesen más sorozat. A BL-ben nem hibázhatsz, a bajnokságban azonban van időd és lehetőséged jóvátenni egy-egy vereséget.” 

Döntő
Gyere és nézd velünk a BL-döntőt! Kattints ide vagy a képre a részletekért!

„Lehet, hogy Rodrygo kezdeni fog, bármikor is lépett pályára, megteremtette a különbséget. Nem aggódom emiatt, mivel tudom, hogy mire képes a pályán. Ez nem 11 játékos mérkőzése lesz, többen kapnak szerepet. A döntőbe többek között azért jutottunk be, mert azok a srácok, akik 3-4 perceket kaptak, segítették a csapatot. Hazard jó állapotban van, pályára is léphet a döntőben, ahogyan Bale is. Mindenki játszani akar, nem számít, hogy ez 5 vagy 10 perc.” 

„Készítenünk kell egy listát azokról, akiket a legjobbnak tartunk a büntetőrúgások tekintetében, ha pedig szétlövésre kerül sor, megkérdezzük őket, hogy vállalják-e. Ez nem egyszerű, voltak olyan döntőim, ahol nehezen találtunk olyanokat, akik vállalták.”

„Hogy megérdemeljük-e a győzelmet? Ha megérdemeljük, akkor azért fogjuk megérdemelni, amit a döntőben teszünk. Az egyenes kieséses szakaszban azt érdemeltük ki, hogy továbbjussunk és bekerüljünk a döntőbe, ezt pedig az elkötelezettségünknek köszönhetjük. Nem mutattunk kiemelkedő minőséget, viszont elkötelezettségben és motivációban senki nem tudott minket legyőzni. Ez a BL megnyeréséhez azonban nem elég, jól is kell játszanunk a döntőben, ugyanolyan elkötelezetten és motiváltan mint eddig.”

„Mbappé? Soha nem beszéltünk olyan játékosokról, akik más csapatban vannak, minden klubot tisztelünk. Nekünk a saját feladatunkra kell koncentrálnunk, ami most eléggé egyértelmű. Most csak azzal kell foglalkoznunk, hogy megfelelően felkészüljünk a döntőre.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK