Ancelotti: Nem volt látványos a játék, de a legfontosabb az volt, hogy ne tudjanak kontrákat vezetni

Az olasz mester az RB Leipzig legyőzése után.

„A második félidőben, amikor kevésbé koncentráltak a gyors fordulásokra, elkezdtünk nyomni és megérdemelten nyertünk. Nem kérhetem a játékosaimtól, hogy fantasztikus futballal rukkoljanak elő az idény ezen szakaszában. Okosan játszottunk. Szerettünk volna korábban betalálni, de ez a Bajnokok Ligája, mi pedig egy olyan Leipzig ellen játszottunk, amely a hétvégén legyőzte a Dortmundot. Egy kicsit aggódtunk a mérkőzés miatt, de végül elvégeztük a feladatot.”

„Nem volt látványos a játék, de hogy őszinte legyek, a legfontosabb az volt a számunkra, hogy ellehetetlenítsük a kontráikat, mivel nagyon veszélyesek tudnak lenni ebben. Magasra toltuk a vonalainkat az első félidőben, irányítás alatt tartottuk a térfelünket, csak néhányszor tudtak mögénk kerülni. Szerettük volna a védekezésre helyezni a hangsúlyt, mivel a kontra a legnagyobb erősségük.”

Ancelotti

„Furcsának találtam, hogy Fede az előző idényben csak egy gólt lőtt, tekintve a lövő képességeit. Elmondtam neki, hogy ha egy idényben nem lesz képes legalább 10 gólt szerezni, akkor szét kell tépnem az edzői papírjaimat. Bízik a képességeiben. Ez nem csak az energiáról és a dinamizmusról szól, hanem okosnak kell lenni a pályán és jól kell olvasni a játékot. Remekül lő. Még egy kicsit várnunk kell, hogy a világ legjobbjának hívhassuk.”

„Teljesen normális mérgesnek lenni vagy aggódni egy meccs közben. Nem emlékszem olyan meccsre, amikor nyugodtan ültem a padon. Ami ebben a csapatban igazán figyelemre méltó, az az, hogy ezek a játékosok igazi madridisták, ez pedig mindent elmond. Ennek a meznek a súlya hatalmas, folyamatos felelősséget jelent, ettől is érzed magad madridistának, mint minden szurkoló.”

„Asensio kulcsszerepet játszott a győzelemben, ahogy Valverde is. Az, ahogy reagált a frusztrációjára, remek. Nagyon koncentrált az edzéseken, ma pedig remek teljesítményt nyújtott.”

„Vini keményen dolgozik, jól edz, koncentrál és élvezi a játékot. Nem az teszi őt jobb játékossá, hogy annyit beszélnek róla, hanem az, hogy állandóságot mutat a pályán és jobb a kapu előtt.”

„Tcouaméni nagyon okos játékos. Ha középpályásként jól bánsz a labdával, jól helyezkedsz, akkor ez minden, amire szükséged van. A helyezkedésben javulnia kell, de az intelligenciája lehetővé tette számára, hogy a Real Madridba igazoljon. Fiatal játékos, aki nagyon szeretne tanulni és sok kérdést tesz fel. Javulni fog a játéka.”

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

„Nem terveztünk volna más játékkal akkor sem, ha Benzema itt lett volna. Nem szerettük volna, ha az ellenfél kontrázni tud. Meg kell vizsgálnunk, hogy vissza tud-e térni az edzésekhez az elkövetkezendő napokban. Nem fogunk kockáztatni vele. Ha megfelelően tud dolgozni szombaton, akkor vasárnap játszani fog.”

„Akkor csillog igazán Camavinga energiája, amikor végig kiélezett a mérkőzés. Sokkal jobban, mint amikor pozíciós játék zajlik. Ilyenkor nehezebb számára arra használni az energiáját, hogy túljusson a játékosokon. Ha megnyílik a terület, akkor remekel. Meg kell tanulnia a megfelelő helyezkedést az olyan meccseken is, ahol taktikai szempontból szorosabb a játék.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK