Anatolii Trubin: Tökéletesen kell játszanunk a Real Madrid legyőzéséhez

A Sahtar kapusa a ma esti BL-mérkőzés előtt.

„Minden ukrán számára szomorú híreket kapunk. De erősnek kell maradnunk, meg kell mutatnunk a világnak, hogy az ukránok erős emberek. Ki kell mennünk a pályára és a mérkőzésre kell koncentrálnunk. A legutóbbi események nem lehetnek kifogások, mivel ez a Bajnokok Ligája, ahol nem száz, hanem ezer százalékot kell beleadnod. Én magam is Donyeckből származom, ok Sahtar meccsen voltam kint. Szerintem ha donyeckben játszanánk, több esélyünk lenne a szurkolóink támogatása miatt, illetve a Donbass Arena hangulata egy más szint. Nagyon hiányzik. Egyetértek az edzővel abban, hogy nyerni fogunk, és a lehető leghamarabb ismét a Donbass Arenában fogunk játszani. És mindannyian ünnepelni fogunk.”

Trubin

„Természetesen nehéz most koncentrálni, de szerintem mi olyanok vagyunk, akik nem tudnak egyszerűen hátradőlni és csak a rossz dolgokon rágódni. Olyan csapatnak kell lennünk, amely maximálisan motivált és koncentrált. Ahogy az edző is mondta, ez a 90 perc a BL-ben segít a szurkolóknak abban, hogy erre a rövid időre megfeledkezzenek a problémákról. Ahogy a harcosaink, úgy mi is mindent megpróbálunk, hogy örömet okozzunk a népünknek és mosolyogni lássuk őket. Az emberek legalább erre a 90 percre elfelejthetik, ami történik, és csak a futballra koncentrálhatnak. A labdarúgást mindenki szereti, pozitív érzelmeket generál.

„Ez most egy teljesen más mérkőzés lesz mint az előző, mivel jobban felkészültünk. Tudjuk, hogy képesek vagyunk még jobban játszani az olyan csapatok ellen mint a Real Madrid. Ahogy az edző mondta, bátrabbnak kell lennünk, a saját játékunkat kell játszanunk. Ha lesznek pillanatok, amikor meg kell mentenem a csapatomat, akkor ez a munkám. Mindenkinek megvan a szerepe a pályán, mindenkinek a legmagasabb szinten kell teljesítenie. Tökéletesen kell játszanunk ahhoz, hogy legyőzzük a Real Madridot.”

Forrás: shakhtar.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK