Al-Ahly – Real Madrid: Sérülésekkel sújtva a klub-vb elődöntőjében

Real Madrid
Real Madrid (forrás: realmadrid.com)

A Real Madriddal szemben még így is elvárás a döntőbe jutás.

Az Al-Ahly számára sok szempontból már az is egy győzelemmel ér fel, hogy a Real Madrid ellen játszhatnak. De az álmuk nem ér véget ezen a ponton, a játékosok pedig tisztában vannak azzal, hogy Afrika és Európa bajnokának legutóbbi találkozásakor az egyiptomi együttes örülhetett, hiszen az a bizonyos 2001-ben lejátszott barátságos meccs 1-0-s eredménnyel zárult. Most újra találkoznak egymással a felek, ám ezúttal a klubvilágbajnokság elődöntőjében, ahol a céljuk nem kisebb, mint a döntőbe jutás, ahol a másik elődöntőben a Flamengót búcsúztató Al-Hilal várja őket.

Kulcsjátékosok hiánya

Ancelotti mester számára azonban komoly fejfájást okoz, hogy kulcsjátékosai hiányoznak, köztük Courtois, Mendy, Militão és Benzema, ám a csapattal szemben még így minimális elvárás az, hogy a döntőbe jusson. Ha ez még nem lenne elég, Asensio és Alaba is kötésekkel a lábaikon edzettek, így az is kétséges, hogy velük számolhat-e az olasz szakember.

Asensio esetében eltérő információk láttak napvilágot a játékos állapotát illetően, hiszen volt olyan spanyol újságíró, aki sérülésről számolt be, de volt olyan, aki szerint a spanyol középpályás bevethető lesz ma este. Akárhogy is, a sok sérülés azt jelentheti, hogy az eddig mellőzött sztárok közül többen nagyobb szerepet kaphatnak a tornán. Ancelotti a Mallorca ellen Modrić és Kroos pihentetése mellett döntött, ám annak ellenére, hogy egy továbbjutás egy szombati döntőt eredményezhet, számítani lehet arra, hogy mindketten kezdeni fognak Tchouaméni mellett.

Alaba visszatérésével úgy tűnt, hogy Camavinga visszatérhet a szélső védő pozícióból a középpályára, ám annak ellenére, hogy a játékos saját elmondása szerint is jobban érzi magát a középpályán, az elmúlt meccseken mutatott remek teljesítménye miatt elképzelhető, hogy most is a bal hátvéd posztján láthatjuk játszani. Ceballos ezúttal vélhetően a kispadon kezd majd azt követően, hogy sorozatban ötször is kezdőként lépett pályára, ám csereként vélhetően számol vele Ancelotti, ha változtatásra lesz szükség a középpályás trióban.

A védelemben Camavinga mellett várhatóan a Carvajal, Nacho, Rüdiger hármas kap helyet. Militão távollétében Rüdiger jelentheti az állandóságot a védelem közepén, ha pedig Carvajal egészséges, az ő helye sem kérdéses. Az, hogy Lucas Vázquez sérült, még inkább ráerősít erre.

A kapuban egyértelmű, hogy Lunin áll majd, hiszen Courtois továbbra is a felépülésén dolgozik, miután a Mallorca elleni mérkőzés bemelegítésekor megsérült. Az ukrán kapus eddig jól teljesített, amikor pályára lépett, de ha szombaton döntőt kell játszani, addigra a belga óriás felépülésére lehet számítani.

Valverde ismét szélsőként játszhat

Ha Asensio kapcsán voltak is kétségek, az, hogy az utolsó edzésen kötésekkel jelent meg, valószínűsíti, hogy Valverde ismét játszani fog, ráadásul a jobb oldali szélső pozíciójában. A másik oldalon Vinícius helye biztosnak látszik, középen pedig honfitársa, Rodrygo felel a támadásokért Benzema hiányában.

A várható kezdő tehát:

Lunin; Carvajal, Nacho, Rudiger, Camavinga; Modric, Tchouameni, Kroos; Valverde, Rodrygo, Vinicius.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK