David Alaba elveszítheti helyét a csapatban?

Az osztrák hátvéd kezd kiszorulni a védelem közepéről, így Ferland Mendy-vel küzdhet a bal oldalon.

Ha a Real Madridról van szó, a kezdőcsapatba kerülést nem néhány ikonikussá vált pillanat határozza meg. Mindenki emlékszik David Alabára, ahogy megszállott emberként ünnepelt egy műanyag széket lóbálva a PSG elleni fordítás után – a BL-menetelés nemhivatalos jelképeként szolgált ez a momentum, de már csak távoli emléknek tűnik. A védelem az utóbbi időben ismét összeállt, még az osztrák játékos hiányában is, aki a Liverpool ellen szenvedett sérülést.

Az Anfielden történtek valójában remekül rávilágítottak Alaba helyzetére. Ancelotti lelkiismeret-furdalás nélkül tette őt a védelem bal oldalára, így középen Militão és Rüdiger szerepelhetett. Sérülésééig a vele szemben álló Mohamed Salah gond nélkül jutott túl rajta.

A 27. percben aztán Nacho érkezett a helyére, aki félelmetes gyorsasággal radírozta le az egyiptomit a pályáról 2-0-s hátrányban. Ez a szemmel látható fejlődés Kloppot is meglepte, emellett kérdések merültek fel Alaba teljesítménye kapcsán.

Ahol egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik. Alaba számára az új lehetőség a védelem bal oldalán rejlik. Mendy szintén sérüléssel bajlódik, osztrák kollégája pedig elsőszámú balhátvéddé léphet elő, nem csak egy opció lehet a sok közül. Nacho és Camavinga is alternatíva lehet, így a poszt eléggé telítettnek tűnik.

Visszatérés a szünet után

Így, hogy Rüdiger lett Militão partnere a védelem közepén, Alaba még mindig nem tudja, mikor térhet vissza. Nem edzett még a csapattal: az Espanyol ellen biztosan nem játszhat, és időre lesz szüksége, hogy ismét formába lendüljön, így valószínűleg a Liverpool és a Barcelona ellen sem lesz bevethető. A jelenlegi helyzetet tekintve körülbelül egy hónapot kell várnia az Anfielden elszenvedett sérülése után.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK