Javier Solís: Kategorikusan visszautasítjuk Ancelotti szavait

Javier Solís
Javier Solís (forrás: valenciacf.com, video screenshot)

A tegnap esti, majdnem botrányba fulladt bajnoki után a Valencia szóvivője reagált Ancelotti szavaira.

Ancelotti szavainak visszautasítása

„Mr. Ancelotti szerencsétlen és teljesen téves nyilatkozatára reagálva el kell mondanom, amelyben a Mestalla összes szurkolóját rasszistának titulálta, a klub ezt nem tolerálhatja. Ezeket a vádakat kategorikusan visszautasítjuk. Lehetséges, hogy egy nyelvi hibáról van szó, és más szót értettek, mint ami elhangzott. A klub elítél mindenfajta rasszista sértést, és azon dolgozik, hogy azonosítsa azokat az embereket, akik esetlegesen ilyen gesztusokat tettek, de az, hogy a Valencia CF szurkolóit rasszistának nevezzék, nonszensz, a klub pedig nem maradhat csendben.”

Bocsánatkérésre várva

„Úgy gondoljuk, hogy amikor Ancelotti rájön, hogy hibát követett el a rendkívül komoly kinyilatkozásával, bocsánatot kell kérnie, ugyanúgy, ahogy az edzőnk és én is elítélek minden rasszista sértést. Amikor rájön, hogy hibát követett el, bocsánatot kellene kérnie.”

Vinícius gesztusai

„Nem beszéltünk senkivel a Real Madridnál. A Real Madrid egy olyan klub, amely minden esetben a klasszisáról ismerszik meg, reméljük, hogy ezúttal sem lesz másképp. Amikor rájönnek, hogy inkorrekt nyilatkozatokat tettek, el kell ítélniük azokat. Ugyanígy Viníciusnak is el kell mondaniuk, hogy nem fejezheti ki magát így, és nem ismételheti meg ezeket a gesztusokat. Számomra ez nagyon kellemetlennek tűnt. Egy játékos nem mutogathat egy stadionnak, hogy a csapatuk a másodosztályba megy, ezt el kell ítélni.”

Belső vizsgálat

„A Valencia CF a legnagyobb szigorral fogja alkalmazni a klub belső szabályzatát, amely az érintett szurkolók kizárásával jár. Keményen dolgozunk azon, hogy azonosítsuk az elkövetőket, akiket ki fogunk tiltani a stadionból.”

Komment
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…