Brahim: A világ legjobb klubját fogom képviselni

Brahim
Brahim (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid újabb játékost mutatott be a mai napon, ezúttal a szintén visszatérő Brahim Díazon volt a sor. A bemutatást követően Brahim a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt egy sajtótájékoztató erejéig.

Visszatérés

„Az elmúlt három évben fejlődtem és érettebb lettem a Milanban. Szeretnék sikeres lenni a Real Madridban, a világ legjobb csapatában. Nagyon örülök, hogy visszatértem. Az első gondolatom az volt, hogy ez egy nagyon hosszú nap lesz, de az én napom, és nagyszerűen érzem majd magam a családommal. Ez az életem egyik legboldogabb napja. Minden gyerek álma az, hogy itt lehessen és az, hogy nekem ez már másodszor is valóra válhatott, még jobb. Szeretnék küzdeni ezért a címerért, mivel ez a világ legnagyobbja.”

Erősségek

„Szerencsés vagyok, hogy mindkét lábammal tudok játszani, ami előnyt jelent. A legjobb poszt számomra az, ahol az edző számít rám. A szélen nagyobb az egyensúly, középen pedig az elöl lévőkkel tudsz könnyebben kapcsolatot teremteni. Bárhol is számít rám az edző, én boldog leszek.”

Benzema

„Benzema egy nagyszerű játékos, a távozása növeli a nyomást, de ez a dolog szépsége. A legjobbadat kell adnod, biztos vagyok abban, hogy magas szinten játszom majd és a világ legjobb klubját fogom képviselni.”

Ancelotti

„Még nem beszéltünk. De fogunk, megkapok minden információt. Örülök, hogy vele dolgozhatok.”

Csapattársak

„Vannak itt barátaim, beszéltem is néhányukkal. Gratuláltak a visszatérésemhez, alig várják, hogy találkozzunk, én is ugyanígy érzek velük kapcsolatban.”

Rodrygo

„Csapattársak vagyunk, a legjobbat akarjuk a klubnak. Mindketten a legjobbunkat nyújtjuk majd. Ő egy nagyszerű játékos, hihetetlenül tehetséges. Jól kijövünk egymással. Szeretnék keményen dolgozni, trófeákat nyerni.”

A Madrid kívülről nézve

„Csak meg kell nézni, hogy mit értek el az előző idényben. Nagyon boldog vagyok. Az is azt bizonyítja, hogy a világ legjobb klubjáról van szó. A trófeák, a varázslatos fordítások, a Bernabéu-esték, ezek mind sokat jelentenek számomra. Alig várom, hogy csatlakozzak a csapattársaimhoz.”

Gondoltál arra, hogy nem térsz vissza?

„Itt vagyok, boldog vagyok. Megpróbáltam a legjobbamat nyújtani a Milanban, mivel egy nagy és történelmi klubról beszélünk. Az első számú opcióm az volt, hogy itt legyek, örülök, hogy visszatértem.”

Kezdőcsapat

„Van versengés, de ez egy jó dolog. A világ legjobb csapatában vagyok, a legjobb játékosokkal, ami mind az edzőnek, mind a Real Madridnak jó. Nyilvánvalóan azért jöttem vissza, hogy sikeres legyek de ezt kemény munkával, alázattal és folyamatos tanulási vággyal lehet elérni. Keményen kell dolgoznom, hallgatnom kell az edzőre.”

Luxuscsere, mint Asensio?

„Asensio egy nagyszerű játékos, remek csapattárs. A legjobbadat próbálod nyújtani a Real Madridban, az edző pedig meghozza a döntést. Szerényen kell végezned a munkád, mindig tanulnod kell a javuláshoz.”

Milan

„Nagyon hálás vagyok a Milannak, akik segítettek a fejlődésemben. Ez a három év nagyon hasznos volt. Megnyertem a bajnokságot, a BL elődöntőjébe jutottunk. Nagyon boldog voltam ott, jók voltak hozzám. Az idény végén jött a lehetőség, hogy csatlakozzak a Real Madridhoz, ők pedig mindig tiszteletben tartották az időzítést.”

Felkészülés

„Három idényt töltöttem a Milanban, az elvárások, a nyomás hatalmas volt. Minden játékos készen állt a feladatra, sok izgalmat adtunk a klubnak. Gyerekként érkeztem, ugyanilyen tehetséggel, de sokkal több percet játszottam nagy sorozatokban, mint például a BL. Ez segít az érettebbé válásban.”

LaLiga, PL, Serie A

„Szerencsés vagyok, hogy mindhárom sorozatban játszhattam, sokat tanultam mindegyikben. Teljesen más időszakok voltak ezek. Az első kettőben nagyon fiatal voltam, és bár most is fiatal vagyok, sokkal érettebb lettem. Anglia fizikálisabb. Itt a játék sokkal technikásabb, többet jár a labda. Olaszország taktikusabb. Hozzájárult ahhoz, hogy fejlődjek és motiváltabban térjek vissza.”

Válogatott

„Megtiszteltetés a válogatottban játszani, de most nincs itt az ideje, hogy erről beszéljek. Szeretnék a visszatérésemről nyilatkozni, erről majd máskor. Ha jól teljesítek itt, a lehetőség jönni fog a válogatottból is. Én csak arra gondolok, hogy jól teljesítsek a Madridban, így jön majd a lehetőség.”

Emlilo Butragueño, a klub intézményi kapcsolatokért felelős igazgatója csatlakozott Brahimhoz a sajtótájékoztatón, és az alábbi szavakkal üdvözölte a fiatal játékost:

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy van egy ilyen játékos a csapatunkban, mint te. Kétségtelen, hogy sokat adsz majd a csapatnak. Az elmúlt három évben megmutattad a tehetséged, a mentalitásod, a kemény munkád, az értékeidet. Ezért is örül minden madridista, hogy visszatértél hozzánk. A legjobbakat kívánjuk, és biztosak vagyunk abban, hogy nagyon sikeres leszel ebben a mezben. Üdvözlünk a Real Madridban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK