Ancelotti: Bellingham fantasztikus játékos

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester az AC Milan elleni felkészülési mérkőzést követően is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„Bellingham lenyűgözött. Vannak dolgok, amelyeken változtatnunk kell, például ilyen a labdakihozatal. Inkább középen próbálkoztunk mint a széleken, hogy nagyobb területünk legyen a vonalak között.”

„Bellingham nagyon jól játszott, a csapatnak meg kell szoknia a kvalitásait, amelyek egyébként hihetetlenek. Az tizenhatoson belülre érkezései nagyon fontosak a csapatnak. Tetszett a rendszer, de láttunk néhány hibát. Nem úgy hoztuk ki a labdát, ahogy kellett volna, de összességében elégedett vagyok a meccsel.”

Bellingham kvalitásai

„Fantasztikus játékos, nagyon fontos számunkra, mivel egy komplett középpályás, aki sebességet, intenzitást hoz a játékba. Nagyon jól mozog labda nélkül, más, mint a többi középpályásunk. Kihozza a legtöbbet a szabad területekből, újabb dimenziót hozott a keretbe, ami fantasztikus.”

Madridstore
Madridstore ingyen szállítási akció!

Brahim

„Erősen tért vissza. Két Milannal töltött idény után képes a Real Madridban játszani. Megvannak a kvalitásai ahhoz a poszthoz, remekül mozog a vonalak között, ő is egy újabb opció számunkra. Remélem, hogy az egész idényben élvezhetjük a játékát.”

Korrekciók

„Meg kell próbálnunk magasabban letámadni. A pálya közepén a gyémánt formációval inkább középen helyezünk nyomást az ellenfélre. Nem ez a legnagyszerűbb rendszer védekezés szempontjából, de alkalmazkodnom kell a játékosokhoz, meg kell találnom az egyensúlyt a védekezés és a támadás között.”

4-3-3

„Ha 4-3-3-at fogunk játszani, akkor a középcsatár Rodrygo lesz, aki az előző idényben briliáns teljesítményt nyújtott. A széleken játszhat Arda Güler, Valverde. Játszhatunk egy 10-essel és egy középcsatárral, erre az esetre Bellingham és Rodrygo a két legjobb opció. Ritkán találni ilyen kvalitású játékosokat, az pedig még ritkább, hogy 20 évesen találjuk meg. Képes még fejlődni, de szerencsések vagyunk, hogy velünk van. Fantasztikus fiatal játékosaink vannak. Ez a keret nagy önbizalmat ad nekem, mert fantasztikus fiatal játékosokat látok az edzéseken.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK