Ancelotti: Összességében pozitívan értékelem az előszezont

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Juventus elleni mérkőzés után is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

Az előszezon

„Ez egy összességében pozitív előszezon volt, ezeken a meccseken különböző kvalitásokról tettünk tanúbizonyságot. Volt, ami nagyon jól sikerült, de ott van például a védekezés, amin még javítanunk kell. A csapat egyelőre nem szokott hozzá ahhoz, hogy a gyémánt alakzatban védekezzen. Sok gólt kaptunk a Juventus és a Barcelona ellen. Hiányzott az egyensúly, ezen kell javítanunk.”

„A védekezésen a legkönnyebb javítani, hiszen ez leginkább helyezkedési, koncentrációs és hozzáállásbeli kérdés. Jól, agresszívan támadtunk le, de a mély védekezésünk nem működött. Ez az elmúlt két meccsen egyértelműen látszott. A védekezés hátrébb tolása lehet egy opció. De a jó dolgokat viszem magammal, a kidolgozott helyzeteket.”

Javulni kell

„Az előszezonban talán azért nem tudtunk betalálni, mert a csapat fáradt volt a rengeteg utazás miatt. Nincs meg bennünk az a frissesség, ami egy csatár számára alapvető a kapu előtt. De Vinícius nagyon jól helyezkedett a tizenhatoson kívül és belül is, és fantasztikus gólt szerzett. Támadásban nincs gond, a védekezést kell megoldanunk. Van néhány dolog, amiket ki kellett próbálnunk, eléggé egyértelmű, hogy mi szorul javításra.”

Vini posztja

„Nem jelent gondot neki, ha középen kell játszani. Jól kezelte ezt a helyzetet. Ma voltak nehézségei középen, úgyhogy kiment a szélre, ahol elkezdett veszélyesen játszani. Ő is javul.”

Fran

„Remekül játszott, rengeteg energia van benne, remekül lép fel a támadásokkal és jól ad középre. Megbízható játékos, de még javulnia kell. Ez nem egyéni, hanem csapatprobléma. Jobban kell védekeznie.”

Güler

„Nehéz orvosi dolgokról beszélni, mindenesetre nincs túl komoly gond. Ez egy apró probléma, amellyel kapcsolatban azt várjuk, hogy szükség lesz-e műtétre, vagy anélkül is megoldható-e.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK