Marco Rose: Többet érdemeltünk volna

Marco Rose
Marco Rose (forrás: youtube screenshot, RB Leipzig)

Az RB Leipzig edzőjének és játékosainak gondolatai a Real Madrid elleni BL-mérkőzés után.

Marco Rose:

„Jól kezdtük a meccset, szereztünk egy gólt, amit meg kellett volna adni. Ez kemény ezen a szinten, de kitartottunk és tettük a dolgunkat. Voltak lehetőségeink, de aztán egy álomszép gólnak köszönhetően hátrányba kerültünk. Összességében tehát megvoltak a lehetőségeink, de végül 0-1 lett az eredmény, ami sajnálatos, mert többet érdemeltünk volna.”

„A célunk nem változott. A teljesítményünk nem mutatkozik meg az eredményben, de nem szabad áldozatszerepbe vágnunk magunkat, ehelyett újra arra kell törekednünk, hogy kihasználjuk a lehetőségeinket. Sok pozitívumot vihetünk magunkkal.”

David Raum:

„Egy jó hazai meccset játszottunk, de ki kellett volna használnunk a lehetőségeinket. Szerintem még egy gólt is lőttünk, fogalmam sincs, hogy miért nem adták meg. Elég helyzetünk volt. A Real Madrid kicsiből is képes sokat kihozni. Meg tudjuk fordítani a 0-1-es hátrányt, de jobbnak kell lennünk a visszavágón.”

Gulácsi Péter:

„Nyílt mérkőzés volt, különösen a második félidőben. Megvoltak a lehetőségeink. Végül egy nagyszerű lövés döntötte el a meccset. Ez nagyon nem esik jól nekünk, mivel nem voltunk rosszabbak mint a Madrid. A teljesítményünk jó volt, bárcsak az eredmény is jobb lenne.”

„Elmegyünk Madridba, meg fogunk próbálni legalább ilyen jól játszani. Ha egy kis szerencsével mi szerezzük az első gólt, akkor minden újra teljesen nyitottá válik.”

Xaver Schlager:

„A futball egy eredményorientált sportág, ebben maradtunk alul. Ha ezen túl tudunk tekinteni, akkor sok dolgot jól csináltunk. Támadó futballt játszottunk, voltak gólszerzési lehetőségeink, nem hagytunk nekik túl sok mozgásteret. De jelenleg az a helyzet, hogy az ellenfelünk kevéssel is sokat ér el.”

„Az, hogy a második percben szerzett gólunk nem volt érvényes, jól mutatja, hogy milyen pillanatban vagyunk. Ha 1-0 lett volna, akkor a Real Madridnak lettek volna gondjai. Nagyon jó lehetőségeink voltak, de nem mindig kapod meg, amit szeretnél. A visszavágó előtt nem rossz ez az állás. Ha betalálunk, akkor visszajövünk a párharcba.”

Dani Olmo:

„Nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, mivel sok lehetőségünk volt, amelyeket nem tudtunk gólra váltani. Brahimnak komoly kvalitásai vannak, kihasználja a helyzeteit. A Real Madrid Európa egyik legjobb csapata, egy ilyen ellenfél ellen ki kell használnod a lehetőségeidet.”

Forrás: RB Leipzig
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK