Courtois: Álmodoztam erről a napról

Courtois
Thibaut Courtois 268 nap után tért vissza (forrás: realmadrid.com)

A belga kapus a Cádiz elleni bajnokin tért vissza súlyos sérülése(i) után. A klub hivatalos csatornájának munkatársa ezzel kapcsolatban kérdezte őt.

Visszatérés

„Jó volt visszatérni. Álmodoztam arról, hogy itthon térhetek majd vissza, a gyermekeimért, a családomért. Szép győzelem volt, egy remek védéssel 0-0-nál. Kimozdultam a labdára, megjátszottam, elindultunk, majd 1-0 lett. Örülök, hogy sikerült kivennem a részem és újra kapusnak érezhettem magam ilyen hosszú idő után.”

Kapott gól nélkül

„Nagyon örülök a győzelemnek és a kapott gól nélküli meccsnek. Ez egy olyan győzelem volt, amiért az egész idényben harcoltam. Az, hogy ismét a Real Madrid játékosának érezhetem magam, nagyon jó, de még jobb a szurkolók irányomba mutatott támogatásával. Mindig hálás leszek nekik ezért. Szerdán is szükségünk lesz a szurkolóinkra. Szép pillanat volt ez a szurkolókkal a pályán, reméljük, hogy még több örömet okozhatunk majd nekik.”

Érzések

„Nagyon jól éreztem magam, lényegében arról szól az egész, hogy újra hozzászokjon az ember a játékhoz. A tervünk az volt, hogy márciusban játszom egy barátságos meccsen, de sajnos ismét megsérültem, mostanáig pedig a csapattal edzettem, mindig szűk helyeken. Nem fociztam az elmúlt kilenc hónapban egy 11 a 11 elleni meccsen. De jól éreztem magam, jól olvastam a játékot. Nem felejtettem el. A passzoláshoz kell ismét visszaszokni.”

268 nap

„Sokszor elképzeltem ezt a napot. Először úgy gondoltam, hogy az idénynek számomra vége. Aztán kitűztem a Cádiz elleni meccset, mint esetleges visszatérési dátum, bár már korábban is remekül éreztem magam, úgyhogy előrébb is lehetett volna hozni. A szerencsétlen esetnek köszönhetően aztán nem tudtam, hogy játszhatok-e még az idényben, de végül itt vagyok, ha szükség van arra, hogy segítsem a csapatot.”

A csapat támogatása

„Ez egy baráti társaság. Egy ölelés, egy jó szó mindig sokat segít, mivel az ember ilyenkor gyakran egyedül dolgozik. Militão és én sok időt töltöttünk egyedül. Még ha ugyanabban a teremben is vagy, épp harcolsz, így teljesen más a helyzeted. Látni őket az edzéseken és a meccseken sokat jelentett számomra. Nagy köszönet Davidének, a fizioterapeutámnak és Guiseppének, akik nagyszerű munkát végeztek annak érdekében, hogy ma itt lehessek, talán jobbat mint valaha. Örökké hálás leszek nekik.”

Bayern

„A Bayern elleni egy rendkívül fontos meccs lesz. Szükségünk lesz a szurkolóinkra. Reméljük, hogy ismét mindenki fehérbe öltözik és újabb varázslatos és győztes estét élhetünk át a Bernabéuban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK