Cristiano Ronaldo a 2015/16-os BL-idény legjobb játékosa

A Marca és a La Gazzetta dello Sport olvasói Cristiano Ronaldót választották a 2015/16-os Bajnokok Ligája idény legjobb játékosának. A díjat csütörtökön adták át a portugál sztárnak.

A madridi AC Hotel La Finca adott otthont az eseménynek, amelyen Cristiano Ronaldo megkapta a 2015/16-os BL-idény legjobb játékosának járó díjat. A torna gólkirályaként 16 találattal, illetve a milánói döntő mindent eldöntő tizenegyesének értékesítőjeként a Real Madrid 7-ese volt az a játékos, aki a legtöbb szavazatot gyűjtötte be a Marca és a La Gazzetta dello Sport olvasóitól minden egyes forduló és párharc végén.

Cristiano

Juan Ignacio Gallardo, a Marca főszerkesztője és Gianni Valenti, az olasz lap főszerkesztő helyettese jelent meg az eseményen, hogy átadják a portugál támadónak a díjat, de Florentino Pérez, Zinedine Zidane és az esemény szponzorának (Nivea) vezetői is jelen voltak.

Cristiano Ronaldo: „Nem számítottam arra, hogy elérhetek ilyen számokat. Tudtam, hogy a Real Madrid a világ legnagyobb klubja, de nem számítottam arra, hogy túlszárnyalom Di Stéfano és Raúl számait. Továbbra is az motivál, hogy történelmet írjak a világ legjobb klubjában.”

„Kiváltság ennek a díjnak a megnyerése. Köszönöm minden olvasónak, aki szavazott, különösen pedig a Real Madridnak, a csapattársaimnak és a szurkolóknak, akik segítettek nekünk megnyerni a Bajnokok Ligáját. Ez a csapat trófeája is, mivel nem kaptam volna meg, ha nem nyertem volna semmit a Real Madriddal. Megnyertem a BL-t és az Eb-t, így ez egy csodás pillanat a karrieremben és a sportolói életemben. Arra sarkall, hogy továbbra is keményen dolgozzak ezért a klubért. Az álmom az, hogy továbbra is a Real Madridban játsszak, és még sok évig itt akarok maradni, mivel ez a klub különleges helyet foglal el a szívemben.”

Juan Ignacio Gallardo: „Ez az elismerés Cristianót a BL legjobb játékosának titulálja, teljesen megérdemelten. Emberek milliói döntöttek róla, az adja a trófea valódi értékét, hogy a szurkolók a sorozat alatt végig szavaztak, hogy eldöntsék, ki a legjobb. A teljesen igazságos és megérdemelt végeredmény okán a díj most Cristianóhoz kerül. Nagyon büszkék vagyunk, hogy átadhatjuk neked.”

Gianni Valenti: „Megtiszteltetés kitüntetni Cristianót ilyen sok olvasó kérésére. Olaszországban nagyon szeretnek téged, ugyanúgy, ahogy a Real Madridnál is. Minden szurkolónak két csapat van a szívében: az egyik a hazája egyik klubja, a másik pedig valamelyik európai óriás. Olaszországban sokan szurkolnak az Internek, és közülük sokan a Real Madridnak is. A lapunkban mindig foglalkozunk Ronaldóval és a Real Madriddal. Ez a díj különleges, mert nem újságírók vagy edzők, hanem az emberek adják. Ezért is gondolom, hogy értékesebb.”

Zidane, Cristiano, Pérez

Ronaldo mindkét BL-mérkőzésén, amelyeken pályára lépett ebben az idényben, gólt szerzett: a Sporting Lisszabon és a Borussia Dortmund ellen. Jó úton halad, hogy jövőre is megkapja ezt a díjat.

Forrás: Marca, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK