Mixed Zone: Getafe 0-1 Real Madrid

Elégedetten nyilatkoztak a tegnapi mérkõzés után a Real Madrid játékosai. A fõvárosiak nehezen ugyan, de megérdemelten nyertek 1-0-ra a Getafe otthonában, így megtartották hét pontos elõnyüket a Barcelonával szemben. José Mourinho ezúttal is segítõjét, Aitor Karankát küldte a sajtóterembe.

Aitor Karanka:
„Ez egy fontos gyõzelem, mert nehéz meccs volt az ellenfél és az idõjárási körülmények miatt. A csapatunk nagyon jól játszott, és egy pillanatra sem engedte ki a vezetést a kezei közül. Ha jobban ki tudjuk használni a helyzeteinket, akár több góllal is nyerhettünk volna.” A Real Madrid másodedzõje Sergio Ramosról is beszélt, aki fõvárosiak gyõztes gólját szerezte. „Sok karakteres játékos van, és az ilyen mérkõzések is tanúskodnak errõl. Nem volt könnyû megszerezni a három pontot, de csodálatosan õriztük meg az elõnyt.” Egy kérdésre válaszolva Karanka szót ejtett a jegyzettömbrõl is, amibõl az instrukciókat szokták adni a játékosoknak. „A füzetünkben azok a pozíciók vannak felírva, amelyeket el kell foglalniuk a futballistáinknak. Ez teljesen normális egy edzõnél és a kispadjánál.”

Sergio Ramos:
„Kemény meccsen vagyunk túl egy olyan ellenféllel szemben, amely mindig megnehezíti a dolgunkat. Tudni kell szenvedni is. Az a fontos, hogy megfeleltünk a kihívásnak. Ez az 1-0-s eredmény jó arra, hogy újabb három pontot szerezzünk. Ez motivál minket a bajnokságban folytatott küzdelemben és abban, hogy ezen az úton folytassuk tovább.”

„Hosszú még a szezon. Meg fogjuk próbálni tovább növelni az elõnyünket a második helyezettel szemben. Annak ellenére, hogy nehéz meccsünk volt, teljesen megérdemeltük a gyõzelmet. A Getafe ellen nem könnyû pontokat szerezni, ezért elégedett vagyok ezzel a hárommal.”

A tegnap este 30. bajnoki találatát jegyzõ Ramos saját teljesítményérõl is beszélt: „Nagyon elégedett vagyok az idei szezonommal. Személyes és szakmai szinten is kiegyensúlyozott vagyok, és remélem még sok évig folytathatom ezen a szinten a Real Madridban. Ami a gólt illeti: az ilyen rögzített helyzeteket sokat gyakoroljuk idén, és jól szoktunk kijönni belõlük. Fontos, hogy odafigyeljünk ezekre a szituációkra, hogy gondot okozhassunk vele az ellenfélnek.”

„Jó, hogy fennáll némi rendszeresség ebben az évben, de mindez a közös munka érdeme, ami trófeákhoz fog bennünket segíteni. Ebben a bajnokságban senki sem fogja megadni magát, és a meccseink egyre nehezebbek lesznek, hisz minden csapatnak vannak bizonyos céljai, amelyeket el szeretne érni. Ugyanezzel az alázattal kell tovább dolgoznunk, mert amikor nyerünk, mindannyian elõrébb jutunk. Jó dinamikával dolgozunk, ami biztosan sikerre fog vezetni minket.”

Xabi Alonso:
„Nagyon fontos gyõzelem volt ez, mert a körülmények miatt egy nehéz mérkõzésen sikerült elérni. Nehéz volt a szél, a pálya és a hideg miatt is, de ez nem volt mentség, és megérdemeltük a három pontot. Nem könnyû nyerni ebben a stadionban, ahol nagyon kevés gólt lõnek a vendég csapatok. Most magunkra kell gondolnunk és meccsrõl meccsre kell haladnunk. Ugyanígy kell folytatnunk.”

Álvaro Arbeloa:
„Világos, hogy Özilt lerántották, és, hogy Cristianónak tizenegyest kellett volna adni” – vélte a spanyol jobbhátvéd. „Pepe vitatott megmozdulását viszont nem láttam.”

„Ez egy nagyon nehéz pálya. Három helyzetet is kihagytunk, és egészen a mérkõzés végéig szenvedtünk. Keményen dolgoztunk. A csapat nagyon jó teljesítményt nyújtott. Fontos gyõzelem volt. Tudjuk, hogy a csapatnak mindig nehéz itt nyernie. Egy nagyszerû csapatot gyõztünk le és három nagyon lényeges pontot szereztünk, amivel közelebb juthatunk a célunkhoz.”

„Ami még a hidegnél is jobban befolyásolta a játékot, az a szél volt. Tudjuk, hogy hatékonyak vagyunk a gólszerezésben, de vannak olyan napok, mint a mai, amikor nem mennek be a helyzeteink, és kulcskérdés, hogy jól védekezzünk.”

Emilio Butragueño:
„Ez egy nagyon fontos mérkõzés volt számunkra, mert a Barcelona két pontot vesztett a múlthéten, és nem mutathattunk gyengeséget. A nagy szél befolyásolta a leginkább a játékosainkat, de a csapat nagyon jól alkalmazkodott a körülményekhez, és nyilvánvalóan megérdemeltük a gyõzelmet. Ez egy olyan meccs volt, amit sokkal korábban és sokkal több góllal kellett volna megnyernünk.”

„A futball csalóka játék, és bár hét pont elõny már említésre méltónak tûnhet, nem szabad leállnunk. Hogy ne menjünk messzebb, a mai meccsen például akár gólt is kaphattunk volna az utolsó helyzetbõl, ha egy kicsit is balszerencsések vagyunk.”

„Most két alapvetõ fontosságú meccs következik hazai pályán, és azt gondoljuk, hogy tovább növelhetjük az elõnyünket. Fontos, hogy erõsek legyünk otthon, hogy meccsrõl meccsre haladjunk és, hogy nyugodtak maradjunk.”

Forrás: www.realmadrid.com, Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK