A múlt nagyjainak születésnapi gondolatai

A Real Madrid 110. születésnapja alkalmából az egyesület néhány korábbi legendás játékosa osztotta meg gondolatait a realmadrid.com újságíróival a klubról.

Di StefanoAlfredo di Stefano:
„Sok oka van annak, hogy a Real Madridot nevezik a huszadik század legjobb klubjának, illetve hogy ez a klub a világ leguniverzálisabb sportintézménye, de akkor tudod megtapasztalni igazán történelmének nagyságát, ha te magad is a része vagy.”

Ignacio Zoco:
„Sosem fogom elfelejteni a Király-kupa döntõt, amikor a Barcelona ellen nyertünk a Vicente Calderónban. Öt perc volt hátra, Molowny edzõ odajött hozzám, és azt mondta, pályára küld. Három éven át voltam kapitány, aznap este Grosso viselte a karszalagot. Még meglepõbb volt számomra, hogy helyette kellett pályára lépnem. Grosso átadta a szalagot, így én emelhettem magasba a trófeát. Ez az esemény hagyta bennem a legmélyebb nyomot. Nem is várhatnék nagyobb áldozatot egy olyan csapattárstól, akinek már nem volt esélye a továbbiakban újabb Király-kupa trófeát a magasba emelni. Ez a Real Madrid.”

Paco Gento:
„Az teszi igazán naggyá ezt a klubot, hogy sosem tûnik el, mindig itt van. Mindig volt és mindig lesz, ez nagyszerû. Büszke vagyok, hogy játszhattam abban a csapatban, ami sorozatban öt európai kupát nyert meg. Nem gondolom, hogy valaha is el tudja ezt érni bármelyik másik együttes, ez pedig különlegessé és egyedivé teszi a Real Madridot. Mindig olyan elnökei voltak a klubnak, akik nagyon szerettek volna Bernabéu nyomdokaiba lépni, közülük pedig Florentino Pérez a legjobb. Ez a klub biztonságban van a kezei között.”

Santamaria:
„Abban a kiváltságban volt részünk, hogy az egész világon képviselhettük a klubot. Ez az egyesület mindenki számára példaértékû. A gyõzelmeket és a vereségeket ehhez méltón viselte.”

Pachin:
„Ha ezt a mezt viselheted, az már magában olyan érzés, mintha megnyernél egy európai kupát. Ez a leguniverzálisabb klub a világon a rengeteg megnyert trófea, a játékosok minõsége miatt, akik közül többen a futballtörténelem legjobbjai voltak: Di Stefano, Puskas, Gento, Kopa, Santamaria, Gordillo, Zidane, Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Redondo, Roberto Carlos… Rendkívüli utánpótlásrészlege van, ami olyan csodálatos játékosokat nevelt ki, mint a Keselyû ötösének tagjai, Raúl vagy Casillas…”

Amancio Amaro:
„Nagyon büszke vagyok arra, hogy ennyi mindent elértem. A kemény munka, áldozatkészség, küzdelem a végsõkig… Ezeket a szavakat szoktam használni, amikor körül kell írnom a klubot. Szeretnék kiemelni valamit, amit nagyon mélyen belénk neveltek, amire Don Santiago Bernabéu is emlékeztetett minket idõrõl-idõre: emberség. A klub biztonságban van Florentino Pérez kezében. Ha ránézek, mindig elõjönnek a régi emlékek. Szerintem jó úton halad és úAmarogy hiszem, hogy még magasabbra emeli a klubot.”

Emilio Butragueño:
„Nagyon büszkének kellene lennünk az elõdeinkre, akik segítettek abban, hogy ez a csapat elérjen a mai magasságokba. A mi kötelességünk megõrizni ezt az örökséget és meg kell próbálnunk még tovább javítani.”

Aitor Karanka:
„Ha egyszer viseled ezt a mezt, rájössz, hogy mennyi mindent jelent. Amint megérkezel a klubhoz, soha nem adod fel, minden meccset és versenysorozatot megpróbálsz megnyerni. Ez a klub sosem játszik barátságos meccseket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK