Mourinho: Inkább a bajnoki cím, mint a Szuperkupa

José Mourinho a Barcelona elleni Szuperkupa párharc elsõ mérkõzése elõtt állt az újságírók rendelkezésére. A portugál számára ez a cím a legkevésbé fontos, bár meg akarja nyerni.

„Ha elveszítenénk ezt a párharcot, az extra motivációt adna nekünk a bajnokságban, de szerintem ez a legkevésbé fontos a négy trófea közül, amelyekért harcban állunk ebben a szezonban, és nem gondolom, hogy bármilyen kihatással lenne az elõttünk álló évadra. Mindenesetre meg akarjuk nyerni ezt a címet, és biztos vagyok benne, hogy az ellenfél is így érez. Ha a legnagyobb riválisod ellen játszol, sosem akarsz veszíteni, még nyáron sem. Nyerni akarunk, de szerintem bármi lesz is, az nem hat ki a szezonunkra. Ha bármilyen hatása is lenne, akkor azt választanám, ami tavaly is volt. Inkább elveszíteném a Szuperkupát, és megnyerném a bajnokságot.

Pepe játszani akart, de az orvosi csapat úgy döntött, hogy felesleges lenne kockáztatni egy ilyen meccsen. Bármennyire is szeretne, nem fog játszani. Úgy gondolom, a Getafe elleni meccsen már minden bizonnyal bevethetõ lesz.”

„Minden nemzeti csapat edzõjével a lehetõ legjobb kapcsolatot szeretnénk ápolni. Nem várunk el különleges bánásmódot semelyiküktõl, ahogy korábban sem tettük soha. A szövetségek eldönthetik, hogy hol, ki ellen lépnek pályára a csapataik, az edzõk pedig kiválaszthatják a játékosaikat. Ez nem rajtunk áll.”

„A Valencia elleni mérkõzés kapcsán nem kell megbánnunk semmit, ahogy kifogásokat sem kell keresnünk. Értjük a helyzetet. Tudtuk, hogy a játékosaink fáradtak lesznek az Európa-bajnokság után, és nem csinálunk ebbõl ügyet, nem számít. Reméljük, hogy az erõnlétük és a formájuk javulni fog.”

„Az angol bajnokságban jobb játékos válhat Sahinból, olyan plusz dolgokat sajátíthat el, amelyek még nincsenek meg benne. Nagyon fontos, hogy a lehetõ legtöbb mérkõzést játssza, amíg távol van a csapattól.”

„A tavalyi eredmény sok egyforma mérkõzés után született. Az utolsó néhány alkalommal Barcelonában jól játszottunk, mindig jó eredményeket értünk el, közel voltunk a gyõzelemhez. 1-1 a Bajnokok Ligájában, 2-2 a kupában. Az utolsó meccs megnyerése tehát nem volt váratlan. De senki nem tudja megjósolni, hogy mi történik.”

„Nem tudom, hogy a Real Madrid dominálja-e most a futball világát. Azt mondja, hogy az elmúlt években a Barcelona hegemóniájának lehettünk szemtanúi? Portugáliában nem beszélhetsz hegemóniáról, amíg nem nyertél meg legalább két Bajnokok Ligáját egymás után. Ez még senkinek sem sikerült. A Bajnokok Ligájában nincs hegemónia.”

„Számomra a Barcelona mindig ugyanolyan marad. Õk a Barcelona, ennyi. Nem Pep vagy Tito Barcelonája. Ugyanazok a játékosok vannak ott, akik tavaly, ugyanazt a stílust képviselik. Egy minõségi csapat, nagyszerû játékosokkal, és nem gondolom, hogy mások lennének, mint amilyenek eddig voltak.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK