Folytatódik a harc az Aranylabdáért: Cristiano és Messi

A Szuperkupa odavágója az elsõ El Clásico a szezonban, Cristiano és Messi pedig újra központi szerephez jut. Tavaly az argentiné lett a trófea és kettejük harcát is õ nyerte. Idén a játékosok a saját teljesítményükre is nagy figyelmet fordítanak majd, hogy az egyéni díjakért is nagyobb eséllyel induljanak.

Újra itt a Clásico, vele együtt pedig a harc a jelenlegi futballgeneráció két titánja, Cristiano és Messi között. Tavaly a portugál felé billent a mérleg nyelve. Az argentin több gólt szerzett, szám szerint nyolcvankettõt a madridi hatvankilenc találatával szemben (ide számítva a válogatott meccseket is), de a Madrid megnyerte a bajnokságot, Ronaldo pedig megszerezte a gyõzelmet jelentõ gólt a Camp Nouban, ami egyben a bajnoki cím bebiztosítását is jelentette. A katalán fõváros lakóiban még frissen és fájdalmasan élnek az emlékek, ahogy a diadalittas portugál csendre inti a közönséget a gyõztes találat után.

A Szuperkupa az elsõ mérföldkõ ahhoz, hogy a két csapat megmutassa aktuális erejét. Tavaly Messi nyerte a két játékos párharcának elsõ menetét. Cristiano nem felejt, és vissza akar vágni. De a Szuperkupa mellett az UEFA Év Játékosa díj odaítélésében is nagy szerepe lehet a teljesítményüknek, hiszen augusztus 30-án hirdetik ki a gyõztest. Bár Mourinho szerint a Szuperkupa a legkevésbé fontos trófea, egy kivételes teljesítmény bármelyik játékos szempontjából fontos lökést adhat a szavazáson, amelyre a díj átadásának napján kerül sor.

Aranylabda
Cristiano és Messi is ott van a lehetséges gyõztesek között, Casillas és Iniesta mellett. Mourinhónak kétségei sincsenek, érvelt is 7-ese mellett: „Az lenne igazságos, ha Cristiano nyerne.” Az edzõ szerint a bajnoki cím elhódításának a világ legerõsebb bajnokságában sokkal fontosabbnak kellene lennie, mint legyen a lõtt gólok számának. De az Aranylabdát januárig nem adják át, ami Cristiano számára ad néhány hónapot, hogy növelje elõnyét Messivel szemben a világ legjobbja címért folytatott harcban.

Elõdöntõ az Euróba-bajnokságon Portugáliával
A Valencia ellen Cristiano nem volt önmaga, és még most is azon dolgozik, hogy újra formába lendüljön. Idén nyáron bejutott hazája válogatottjával az Eb elõdöntõjébe, ahol Spanyolországgal csapott össze, majd július 28-án visszatért a Real Madridhoz. Azóta 375 percet játszott, és három gólt szerzett. Messi ehhez képest 31 napot nyaralhatott, és a teljes elõszezont a csapatával tölthette (465 perc és nyolc gól). Az argentin tavaly csak két nappal a Szuperkupa elõtt érkezett vissza az együtteséhez, és végül pályára lépett a Bernabéuban.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK