Hugo Sánchez: Benzema és Higuaín többet segíthetne Cristianónak

A mexikói futball történetének legjobb csatára a Marcának adott interjút, rá jellemzõen köntörfalazás nélkül. Bár hónapokkal ezelõtt történt, még mindig nem érti teljesen, miért menesztették a Pachucától, úgy hiszi, a klub csupán kihasználta õt. Hugo Sánchez és felesége, Ana Isabel San Diego felé vették az irányt.

Hogy van, Hugo? Egy ideje nem nyilatkozott senkinek.
Általában az El Universalban publikálok, az a legjobb módja, hogy nyilatkozzak.

Most éppen mi zajlik az életében?
San Diegóban vagyunk. Azt szeretném, ha a lányaim tökéletesítenék az angoltudásukat. Ez a legjobb, amit nekik adhatunk.

Követi innen, San Diegóból a spanyol bajnokságot? És a mexikóit?
Mindkettõt, az egyik antennám Spanyolország, a másik Mexikó felé van beállítva.

Felteszem látta a Madridot a Barcelona és a Manchester ellen. Elégedettnek kellett lennie.
Igen, nagyon is. A csapat megütötte a fõnyereményt, minden játékos ereje teljében volt, a legjobb formájában. Nagyon tetszett amit láttam, nem adták könnyen magukat, meggyõzõek is voltak, összességében Cristiano volt a fõkolompos, ami a gólokat illeti. Higuaínnak és Benzemának többet kellene segítenie Cristianónak.

Most a BL meglepetéscsapata ellen fognak játszani.
Ha nekem kellett volna döntenem, egyértelmû, hogy a Galatasarayt választottam volna, de nem akarok senkit megtéveszteni, nem lesznek könnyû ellenfelek.

Meglesz a tízedik?
Bár úgy lenne! Arra vágyom én is. Azt hiszem, most jó esély van rá, már elindultak az odavezetõ úton.

Mit szól ahhoz, hogy az ifjú Varane-nak bérelt helye van a csapatban?
Érdekes fordulat, biztos választás volt Mourinho részérõl. A fiatalsága, a játéktudása, a komolysága mind nagyon tetszetõsek, úgy néz ki, a Madridnak jó pár évig lesz egy biztos középsõ védõje.

Mondja, szeretne újra edzõsködni?
Persze, nagyon szeretnék edzõ lenni. Élvezem, ha irányíthatom a játékosokat, ha tanácsokat adhatok nekik.

Nem unja még?
Most még nem, de ha unni fogom, akkor keresek valami mást, ami kapcsolódik ahhoz a sporthoz, amit imádok. Szeretnék majd egyszer igazgatóként tevékenykedni.

Mit gondol, mi történt a Pachucánál? Mindenki evidensnek vette, hogy folytatni fogja. Meglepõdött?
Igen, valójában nagyon meglepõdtem, én is, a családom is. Elhagyni Spanyolországot, hogy aztán ilyen rövid ideig maradjunk… Ha ezt tudom, akkor nem költözök el. Egy évre írtam alá. Nem azt vártam, hogy hat hónapig leszek ott. A projekt, amit felvázoltak nekem, két-három évre szólt, de végül nem így lett. Az egész családomat elvinni ilyen rövid idõre… ha tudtam volna, nem költözködünk.

Milyen magyarázatot kapott?
Az eredményekrõl beszéltek, hogy nem kvalifikáltunk a Liguillába. De a legfontosabb, és ami mindent befolyásolt, hogy minden játékost, aki érkezett, az igazgatóság hozott oda. Kikérték a véleményemet, de senkit nem akartam azok közül, akik végül megérkeztek. Egyetlen egy embert kértem, Joaquín Larriveyt, aki most az Atlante játékosa… õt nem tudták elhozni, nem fért bele a költségvetésbe. Az egész csapatot a klub irányelvei alapján építették. Mindenki azt hitte, én hoztam oda Nery Castillót, Tamudót… de nem így vol.

Azt mondta, kihasználták az Ön imidzsét. Miért gondolja így?
Abból a látványos fogadtatásból következetetek erre, amiben részem volt, mikor odamentem. Úgy képzelem, ez a felhajtás azért volt, hogy a csapat nemzetközi hírnevét alapozzák meg vele. Fel akarták hívni magukra a figyelmet. Ezután felmértem a körülményeket, amik kialakultak, és rájöttem, hogy a Pachuca az én kontómra akar nemzetközibb lenni, a spanyol kapcsolataimon keresztül.

Mikor azt mondja, arról álmodik, hogy a Real Madridot fogja edzeni, sokan kritizálják, ez nem zavarja?
(mosolyog) Egyáltalán nem érdekel, mindig a maximumra kell törekedni. Az aktív játékosok közt mindenki a Real Madridban akar játszani. Edzõként ugyanez a cél.

Még mindig úgy gondolja, két évszázad kell a Barcelonának ahhoz, hogy beérje a Madridot?
Bajnoki címekben, BL sikerekben, a történelmében… Igen, még mindig úgy gondolom, hogy beletelik néhány évszázadba, mire a Barça a nyomunkba ér.

Beszéljünk a munkáról. Mikor tér vissza a kispadra?
Júniusban fogok dönteni.

Azaz vannak ajánlatok?
Mióta eljöttem a Pachucától, kaptam néhányat, nem fogadtam el õket, mert nem tûntek érdekesnek. Júniusban hozok majd döntést.

Azt beszélik, az MLS-ben (Major League Soccer) fog kilyukadni…
Nem zárok ki semmilyen lehetõséget. Folyamatosan fejlesztem az angoltudásom, ugyanúgy tudnék itt (USA-ban – a szerk.) is dolgozni, mint Angliában, de Spanyolország és Mexikó is érdekel.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK