Ronaldo: Támadni fognak, és ez jó nekünk

Cristiano Ronaldo már megkezdte a visszaszámlálást a Bajnokok Ligája negyeddöntõjének kezdõ sípszaváig. A portugál beszélt az ellenfélrõl, a csapat formájáról és Özilrõl is.

A portugál, aki holtversenyben vezeti a BL góllövõlistáját a Galatasaray játékosával, Burak Yilmazzal, elemezte a csapat elõtt álló mérkõzést: „A játék nagyon nyitott lesz és kiegyenlített. Tudjuk, hogy egy olyan legénységrõl beszélünk, ami szintén sokat támad, és ez jó, mert a nyerési esélyeink nõnek, ha az ellenfél egy az egyben támad.”

Az elsõ meccs otthon, a második idegenben: „Nincs ebben semmi különös, mindkét meccset le kell játszani és meg kell nyerni. Az, hogy elsõnek otthon vagy idegenben játszol, nem jelent semmilyen elõnyt, nekem ugyanolyan mindkettõ.”

Hogyan néz szembe az ütközettel: „Nyugodt vagyok. Ez egy újabb meccs, amikor harcolnunk kell, amit meg kell nyernünk. Ez nagyon fontos lesz számunkra, biztos vagyok benne, hogy koncentrált leszek, jól fogok játszani és segíteni fogom a csapatot a gyõzelem elérésében.”

Burak Yilmaz: “Olyan játékos, akinek jól megy a BL-ben, hiszen nyolc gólt lõni nehéz. Mint mindig, most is koncentrálni kell. A védõknek rajta kell lenniük a labdán, ez létfontosságú ahhoz, hogy bekerüljünk az elõdöntõbe.”

Kiváló formában a csapat: „Jól játszottunk a Camp Nouban, Manchesterben is, és otthon is a Barcelona ellen. Jól mennek most a dolgaink, több az önbizalmunk és jó a formánk. Remélem, ez így marad a szezon végéig.”

A „Tízedik”: ”Tudjuk, hogy Madridban mindenki a Tízedikre vágyik, és ez a klub célja. Mi, játékosok is tudjuk, mennyire fontos megnyerni a BL-t, de mindig azt mondom, lépésrõl lépésre kell haladni. A csapat jó, jó formában vagyunk és készen állunk a Galatasaray elleni meccsre. Lehetséges, hogy sikerülni fog, de apránként kell elõre haladni.”

Özil: „Mesut igazán remek formában van, fontos játékos a számunkra. Az elmúlt pár szezonban bebizonyította, hogy kulcsember. Szeretek vele játszani, mert nagyon tehetséges, és jól megértjük egymást. Nagyon nyugodt vagyok mellette, remélem ez így marad a szezon végéig, és lesznek még remek pillanataink.”

Gyerekkor Portugáliában: „Nagyon jó volt Madeirában felnõni a családommal és a barátaimmal. Itt kezdõdött minden. Az utcán játszottam és nagyon szép emlékeim vannak a városomról. Boldog vagyok, ha beszélhetek róla.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK