Mourinho: Casillasnak várnia kell a lehetõségre

José Mourinho továbbra sem számol Iker Casillasszal a Real Madrid kapujában, bár a játékos már bevethetõ lenne. A portugál mester mérkõzés elõtti nyilatkozatában megvédte csatárduóját, méltatta ellenfelét, illetve kérte a szurkolókat, hogy ne õt, hanem a csapatot támogassák.

Higuaín és Benzema: „Az a fontos, hogy annyi gólt szerezzünk, amennyi elég a továbbjutáshoz. Az, hogy ki lövi õket, teljesen mindegy. Két kiváló kilencesünk van, mindenki tisztában van a képességeikkel. Pontosan emiatt hatalmasak az elvárások velük szemben. Nagyszerû dolgokat várnak tõlük, meglátjuk, hogy betalálnak-e. Manchesterben Higuaín nem lõtt gólt, de nagyszerûen játszott. Sosem helyezem nyomás alá a csatáraimat azzal, hogy gólokat követelek tõlük. A legfontosabb a csapatmunka.”

Sneijder és Drogba. Mit jelent szemben állni velük? Sokat dicsérte õket: „Nagyszerû játékosok. Szeretem õket, tisztelem õket és holnap ellentétes céljaink lesznek. Gyõzni akarok, ahogy õk is. Két olyan játékos, akik nagyon fontosak voltak a karrieremben, mivel rengeteget adtak nekem.”

A meccs: „Nehéz lesz. Kiváló edzõjük van, aki ezen a szinten is nagy tapasztalattal rendelkezik, aki otthon érzi magát egy ilyen környezetben. Nem fél ide jönni. A játékosaik a legnagyobb klubokban játszottak. Chelsea, Arsenal, Inter, Juve, Madrid… Elõl három olyan játékosuk van, akiket nem kell bemutatni. Drogba, Sneijder és Yilmaz. Okozhatnak kellemetlen pillanatokat.”

Motiváció: „Nincs annál nagyobb motiváció, mint hogy bejussunk az elõdöntõbe. Vagyis talán a döntõbe jutás. Ha pedig itt továbbjutunk, akkor a döntõért harcolhatunk. Tudjuk, hogy melyik klubért küzdünk, tudjuk, hogy a kilenc európai siker sok. Tudjuk, hogy a klub egy nehéz idõszakon van túl. Ezt magunk mögött hagytuk, hiszen az elmúlt két évben az elõdöntõig jutottunk. Szeretnénk most tovább is eljutni. Ehhez még le kell gyõznünk a Galatasarayt, aztán ott lehetünk az elõdöntõben.”

Casillas: „Jól dolgozik, ezt folytatnia kell, és várnia kell a lehetõségre. Úgy gondolom, hogy õszinte voltam vele.”
(Mourinho további mondatai az üggyel kapcsolatban itt olvashatók.)

A jövõjérõl: „Én nem számítok. Az eredmények a fontosak. Nem a jövõm a fontos, hanem én. Idén két célunk van. A Szuperkupa nem elég egy Madridnak. A kupát és a BL negyeddöntõt is akarjuk. Megpróbáljuk jól zárni a szezont. Meglátjuk, hogy mi történik.”

A csapat javulása az elõzõ két évhez képest: „Nem gondolom, hogy ez a csapat jobb, mint tavaly. Akkor jó Bajnokok Ligáját futottunk, hiszen ha egy elõdöntõbõl tizenegyesekkel esel ki, nem nagyon van hova fejlõdni. Nehéz helyzetben vagyunk, a negyeddöntõben. Ugyanolyanok vagyunk, mint a másik hét csapat. Nem látok különbséget a csapatok között ebben az évben. Jelenleg nincsenek sérültjeink, mindenki bevethetõ. Meglátjuk, hogy ez fenntartható lesz-e.”

A Mourinho-menet: „Hálás vagyok nekik, de inkább a csapatot kellene biztatniuk, nem egyéneket, ráadásul a stadionban kellene ezt tenniük. Ez egy csapatjáték. A legfontosabb a klub. Holnap akarom látni ezt a szurkolást.”

A Galatasaray szurkolói közül állítólag tízezren lesznek a stadionban: „A tízezer soknak tûnik, hiszen próbáltunk Isztambulba jegyeket szerezni, de nem volt könnyû. Kayseriben láttam, hogy ötezren voltak, mégis õk csinálták a hangulatot. Sosem játszottam ellenük. Ez kultúra kérdése. A játékosok tárt karokkal várják az ilyen szurkolást, ráadásul ez csak arra sarkalja õket, hogy még inkább higgyenek magukban. Azért dicsérem õket, mert ismerem a játékosaikat és láttam, hogy a török focisták nagyon jók. Kitartok amellett, hogy olyan edzõjük van, akit nagyon kedvelek. Tudja, hogy mi a gyõzelem kulcsa, igazi gyõztes típus. Számára nem különleges dolog a Real Madrid ellen játszani, hiszen már legyõzte õket korábban is. A lehetõ legjobb eredményt akarjuk elérni.”

Videó a PSG-nek: „A PSG-s kapcsolataim szerint Ancelotti már válaszolt erre a kérdésre, amikor azt mondta, az anyagok nem érkeztek meg. Igazából már készen álltak arra, hogy elküldjem õket, de végül elfelejtettem…”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK