Cristiano: Szívesen maradnék Spanyolországban, miután visszavonultam

Cristiano Ronaldo egy horvát lapnak adott interjújában beszélt a közelgõ világbajnokságról, jó barátjáról, Modricsról, lehetséges jövõjérõl, illetve jótékonykodásával kapcsolatban is mondott néhány gondolatot.

„Mindig játszani akarok. Imádok futballozni, mivel a foci nem csak a munkám, hanem a szenvedélyem is. Saját motivációm mellett az, hogy minden meccset élvezek, könnyebbé teszi, hogy csúcsformában maradjak. Mindig jobb akarok lenni, el akarom érni a céljaimat, veszíteni pedig nem akarok. Nem könnyû ezt a szintet folyamatosan fenntartani, de az erõm és a szenvedélyem segít, hogy minden nap a legjobbamat tudjam nyújtani.”

„Portugália nincs ott az esélyesek között a világbajnokságon, mint Brazília, Spanyolország, Németország, Argentína… Nincs rajtunk nyomás, így meccsenként haladhatunk elõre a cím megszerzése érdekében. A nyitómeccsen, Németország ellen mutatott teljesítményünk rá fogja nyomni a bélyegét az egész tornára.”

„Régóta ismerem Lukát, még az angol bajnokságból. Eddigi karrierje legjobb idõszakát éli. Nem csupán csodálatosan játszik, folyamatosan hozza ezt a teljesítményt, ez pedig nem könnyû Spanyolországban, vagy a Real Madridban. Luka nagyszerû futballt játszik, a csapat pedig látja ezt. Kulcsfontosságú része a keretünknek. Közelebbrõl is megismertem itt, egy nagyon alázatos, szerény srác. Remekül kijövünk.”

„Nem tudom, hogy a visszavonulásom után mit fogok csinálni, de nem leszek edzõ, az egy nagyon kemény szakma. Mindenesetre szeretnék a futball világában maradni.”

„Hogy hol? Még nem tudom, hogy hol fogok letelepedni, miután szögre akasztottam a csukát, de ha a dolgok nem változnak, akkor szeretnék Spanyolországban maradni.”

„Nem szeretek a jótékonykodásról beszélni, nem igazán számít, hogy mások tudnak-e róla. A szüleim mindig azt mondták, hogy az élet megjutalmazza azokat, akik segítik a rászorulókat. Isten mindent megadott nekem, egészséget, egy csodálatos családot és szakmai sikereket. Nagyon kiváltságos vagyok.”
 

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK