Egytõl egyig: Real Madrid – Granada

Gólparádé! A srácok tesztelték a Bernabéuban található kapuk hálóinak alkalmasságát, négyet ide, négyet oda, a második félidõben pedig egy bogyóval Mainz is beszállt a buliba. 9-1! Mit lehet még írni ezek után? Értékelõt, mi mást.

Csapatok

Real Madrid (9)

A kilenc rúgott gólra ezúttal kilenc pontot adok. Tudom. “MÉ NEM TÍZ, HE’? HÁ’ ENNYI GÓL UTÁN SE JÁR A MAXIMÁLIS PONT? EZ HÜLYE/NEM LÁTTA A MECCSET/FOGALMATLAN!” Lenyûgözõ gólszüret volt, meg kell hagyni. James kiválóan tért vissza, nagyon jól mûködött a középpálya, a kapu elõtt pedig több remek helyzetfelismerés mellett ezúttal a szerencse is végre mellettünk állt. A hiányérzetem nem is a támadójátéknak szól, hanem Arbeloa teljesítményének, aki gólpassza ellenére is nagyon kilógott lefelé, valamint a csereemberek alibizésének. Ha nincs a két rossz csere, az is lehet, hogy két számjegyû gólmennyiséggel zárjuk az összecsapást.

Az olvasók osztályzata: 9,39

Granada (2)

Nos, annak is oka van, hogy a Granada “nem bukott meg”. Nem, nem a gyenge kapusteljesítmény, a bûnrossz védelem, a nem létezõ középpálya, hanem a támadók kitartása. Bizony a Granadának volt néhány gyors támadása (értsd: védekezésbõl a középpályát, mint támadási fázist kihagyva egybõl elõretett labdákkal történõ operálás), amelybõl egy be is akadt. A gólarányuknak mindenesetre nem tett jót ez a vasárnapi ebéd.

Az olvasók osztályzata: 2,48

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Cristiano Ronaldo (10)

A tíz pont olyan, mint egy jó ital. Meg kell adni a módját. Valószínûleg nem egy haver haverjánál tartott házibuliban fogod felbontani a 15 éves, sorszámozott whisky-det, egy 15. házassági évforduló esetén már annál inkább. Öt gólt szerezni egy meccsen, ez valóban az igazi minõség pillanata, minden esetben. Cristiano Ronaldo megérdemli. Aki teheti, igyon egyet ma az õ és a csapat egészségére. Vagy kilencet.

Az olvasók osztályzata: 9,77 (ebben öt egyes is benne van, hála néhány igen humoros népmûvészeti agyagedénynek)

Iker Casillas (6,5)

Nem róla szólt a mai találkozó. A kapott gólról nem tehetett, emellett végig nagyon koncentrált, szép védéseket mutatott be, igaz sokszor nem kellett megmozdulnia. Általában a bal oldalt hozta játékba, egyszer életveszélyesen, de nem lett belõle baj.

Az olvasók osztályzata: 7,15

Álvaro Arbeloa (5)

Nem ez volt az a találkozó, ahol bebetonozta a helyét a kezdõbe. A különösen bántó az volt esetében, hogy egy ilyen meccsen is ki tudott lógni lefelé. Adott egy gólpasszt Benzemának, de többször szabálytalankodott feleslegesen, helyezkedési hibákat vétett, ha pedig határozottabb, akkor talán a kapott gólt megakadályozhatta volna. Bár mint kiderült, a sárga lapot szándékosan gyûjtötte be, hogy késõbb ne legyen eltiltása (ma kapta az ötödiket), de nem valószínû, hogy ilyen szerepléssel sok dolga lesz majd a továbbiakban, különösen, hogy Danilo is érkezik jövõre.

Az olvasók osztályzata: 6,14 (hejj, de jószívûek vagytok)

Sergio Ramos (7)

Kevés védekezõ feladatát megfelelõen látta el, s ezúttal is kivette a részét a szervezésbõl. Sokat játszott össze Marcelóval, s utánozhatatlan keresztlabdáit ezúttal sem hagyta otthon, igaz, kicsit pontatlanabb volt a szokásosnál. Egy kulcspasszt és kettõbõl kettõ megnyert fejpárbajt könyvelhettünk még el a neve mellé.

Az olvasók osztályzata: 7,95

Raphael Varane (7,5)

Ezúttal is jól takarított Ramos mellett, még ezen a kevés aktivitást igénylõ meccsen is két felszabadítás, három elcsípett passz, két szerelés és háromból három gyõztes fejpárbaj köthetõ hozzá. Szöglet után kétszer próbálkozott az ellenfél kapuja elõtt, az egyiket blokkolták, a másik fölé szállt. Jobbra-balra forgatta a labdát egész meccsen, mindössze három passzt rontott el.

Az olvasók osztályzata: 7,88

Marcelo (8)

Három gólnak is megágyazott a brazil, két esetben kiváló keresztpassza, egyszer pedig a kapus által kiütött beadása okán. Számtalan hosszú labdát küldött a társak felé, s bár volt pár pontatlan közte, a hat(!) kulcspassz azt hiszem önmagáért beszél. Szabálytalansága nem volt, ellenben õt faultolták egyszer. Coentrao nincs könnyû helyzetben, talán a világ bármelyik balhátvédjét kiszoríthatná, egy kivételével. Pechjére, az az egy a csapattársa…

Az olvasók osztályzata: 8,71

Toni Kroos (7,5)

Az elsõ két gólban nyakig benne volt egy szép kiugratással, és egy jó beadással, ezután inkább védekezõ feladatai voltak. Három-három kulcspassza és szerelése volt, s bár önmagához képest kevésszer került játékba, passzaival általában a támadások kialakítását segítette, nem a labda megtartására utazott.

Az olvasók osztályzata: 8,25

Luka Modric (8)

Az utolsó két gól nagyrészt neki köszönhetõ, elõbb Mainznak, majd Ronaldónak adott gólpasszt, igaz, elõbbit rossz beadásként könyvelik el a statisztikusok. Végig nagyon aktív volt, a pálya minden szegletében felbukkant, olykor mágikus mozdulatokkal tartotta meg a labdát. Nagyon hiányzott a sérülése alatt, visszatérése meglátszik a csapat játékán.

Az olvasók osztályzata: 8,91

James Rodríguez (8)

Két gólpasszal tért vissza a kolumbiai, elõször Ronaldo elé tolta oda külivel a lasztit, majd szöglete után Benzema volt eredményes. Rettentõen aktív volt vele a pálya bal oldala, sikeres kényszerítõket és három kulcspasszt is magáénak tudhat, több esetben pedig egy az egyben verte meg aktuális emberét. Így kell felépülni, James!

Az olvasók osztályzata: 8,74

Gareth Bale (8,5)

Ha ki kell emelnem egy momentumot a meccsrõl, az a Ronaldónak adott második gólpassza. EZ az a Bale, akit kedvelek. EZ az a Bale, akit mindig is szeretnénk látni. EZ az a Bale, aki képes váratlan megoldásokra, önzetlen, de ha kell, akkor maga is képes befejezni a helyzetet. IGEN! Nagyon rég láttam már úgy igazán jól játszani a walesi gyalogkakukkot, a második legjobb volt a csapatban, Ronaldo mögött.

Az olvasók osztályzata: 8,73

Karim Benzema (7,5)

Csalóka az osztályzat, mert önmagában a hét és feles nem számít rossznak, ráadásul a francia kettõ gólt is szerzett. A támadó harmadban azonban többször bizonytalan volt, ezért nem osztályoztam nagyon jónak, “csak” szimplán jónak.

Az olvasók osztályzata: 8,87

Cserejátékosok

A cserék közül Illarra (6, 6,57) nem szállt be rosszul, jól járatta középen a labdát, és volt két szerelése is. Jesé (4, 6,52), és Chicharito (4, 6,5) azonban számomra csalódást okoztak. Kaptak fél órát, egy, a kapott gólok miatt nem igazán motivált csapat ellen, ahol bizonyíthattak volna. Minden adott volt, 30 perc, gyenge védelem, de nem mutattak semmit. A kifogások pedig fogynak. A mexikói 99% hogy távozik a nyáron, Jesé pozícióját pedig akár a Castilla legjobbja, Burgui is veszélyeztetheti. Utóbbi kiváló formának örvend, úgyhogy Jesének össze kell magát kapnia, és bizonyítania a neki szánt percekben.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK