Egytől egyig: Barcelona – Real Madrid

IGEN! Győztes Clásicón vagyunk túl, méghozzá milyen fordulatos klasszikust láthattunk! A Barca szerzett vezetést, majd egyenlítettünk, szereztünk egy (meg nem adott) szabályos gólt, 10 emberre fogyatkoztunk, de sikerült! A végén Cristiano ismét bizonyította, hogy csak a kiscsapatok ellen tud betalálni, hogy idegenben nem megy neki a góllövés, illetve hogy döntő fontosságú gólokat nem képes szerezni.

Csapatok

Barcelona (5)

Passzok, labdabirtoklás, meg passzok. Ja meg labdabirtoklás. Kihagytam valamit? Egy 60 percig mezőnyfölényben (vigyázat, nem fölényben, mezőnyfölényben) játszó csapat, HÁROM kaput eltalált lövéssel, hazai pályán. Nem hagytuk igazán kibontakozni a riválist, az MSN hellyel-közzel láthatatlan maradt, ami nagyon ritka a katalánok esetében. Nem szomorkodunk miatta, Piqué úgyis behúzta a mixet, biztos 1-2-re kirántja a srácokat a hullámvölgyből.

Az olvasók osztályzata: 5,98

Real Madrid (8,5)

Egy félelmetes hajrának köszönhetően hoztuk el Katalóniából a három pontot! A csapat mentálisan a helyén volt, az ellenfél vezetését, a meg nem adott gólt, és a kiállítást követően sem omlottak össze, így szinte törvényszerű és abszolút megérdemelt volt a fordítás. Erre a mentalitásra lehet építeni!

Az olvasók osztályzata: 8,48

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Casemiro (9,5)

A világ egyik legnehezebb pályáján, a világ egyik legjobb csapata ellen nyújtott világklasszis teljesítményt. Féken tartotta a Barcelona támadóit, nyolc szerelésével pedig abszolút kiemelkedett a mezőnyből. Bátor volt és kíméletlen, a hozzáállása pedig példamutató.

Az olvasók osztályzata: 9,05

1604021tol1ig1

Keylor Navas (9)

A kapott gólról nem tehetett, viszont egy olyan lövést fogott ki a felsőből, ahol talán már maga a labda is bent látta önmagát.

Az olvasók osztályzata: 9,13

Dani Carvajal (8)

Nagyszerűen látta el védőfeladatait, nem sok sót ettek meg a vele szembe kerülők. Mérsékeltebben bár, de a támadásokkal is fel-fel ért, de persze a Barca ellen a biztos védekezés volt az elsődleges feladata, és ő ezt jól el is végezte.

Az olvasók osztályzata: 8,02

Pepe (8)

A gólnál sajnos hibázott, lemaradt Piquéről, viszont ettől eltekintve tanárian futballozott. Három szabálytalanságot is kiharcolt, és több fontos felszabadítást mutatott be a kapu előterében.

Az olvasók osztályzata: 7,85

Sergio Ramos (6,5)

Pepe mellett kevésbé látszott határozottnak, ráadásul a végére kicsit túl is pörgött, így idő előtt el kellett hagynia a pályát, de mivel a brit tudósok megállapították, hogy nincs Clásico piros lap nélkül, valakinek igazolnia kellett a tézist.

Az olvasók osztályzata: 6,63

Marcelo (8)

Az első félidőben még nem volt olyan meggyőző, a második játékrészben viszont sziporkázott, és remekül csatlakozott az épülő akciókhoz.

Az olvasók osztályzata: 8,44

1604021tol1ig2

Toni Kroos (7)

Két Toni harcolt folyamatosan a pályán, az egyik a túlságosan biztonsági játékot játszó alibipasszos Toni volt, a másik már az a Toni, akit látni szeretnénk, váratlan húzásokkal lendületes megindulásokkal. Benzema gólja előtt is ő lőtte középre a labdát, a végjáték irama őt is magával ragadta.

Az olvasók osztályzata: 7,51

Luka Modric (7)

Túlzás lenne azt állítani, hogy mostanság nem megy neki, azonban tény, hogy kevesebb a varázslat az elmúlt időszakban, mint azelőtt. Igaz, Luka önmagának emelte magasra a lécet, amit most sem vert le, de ennél ő többet tud, mint amit ezúttal láthattunk tőle.

Az olvasók osztályzata: 8

Gareth Bale (8,5)

Egy gólpassz mellett volt egy teljesen szabályos meg nem adott gólja, emellett pedig a védőmunkájában sem lehetett találni kivetnivalót. Szükségünk lesz tavasszal egy jó formában lévő Bale-re.

Az olvasók osztályzata: 8,29

Cristiano Ronaldo (8,5)

Közel 70 percet hozott le úgy, hogy (kiemelendő) védőmunkája mellett támadásokban nem sokat láttunk tőle. Aztán fenyegetésképp lőtt egy felső kapufát, végül pedig a meccset is ő döntötte el.

Az olvasók osztályzata: 8,65

1604021tol1ig3

Karim Benzema (8)

Nagyon fontos és szépen kivitelezett egyenlítő gólt szerzett, emellett viszont ritkán került játékba.

Az olvasók osztályzata: 7,98

Cserejátékosok

Jesé (7)

Lendületesen szállt be, és ha Ronaldo egy hangyánit önzetlenebb, gólt is szerezhetett volna.

Az olvasók osztályzata: 7,76

Lucas Vázquez (-)

Beleszippantott egy szépet a győztes Clásico illatába.

Edzői értékelés

Zinedine Zidane (10)

Bravó Mester! Így kell ezt csinálni. Kifogástalan kezdő, stabil védekezés, Casemiróval kulcsszerepben, teljesítményalapú cserék, és egy félelmetes utolsó fél óra. Nagyon fontos siker volt ez lélektanilag, köszönjük Zizou, köszönjük srácok:

Az olvasók osztályzata: 9,13

1604021tol1ig4

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…