Mourinho készen áll és a Real Madrid hívására vár

A portugállal kapcsolatban nem az a kérdés, hogy visszatér-e, hanem az, hogy mikor.

José Mourinho több fázison ment át, amióta elhagyta a Manchester United együttesét. Kezdetben háttérbe húzódott, hogy elgondolkodjon az általa végzett munkán. Saját módszertanának felülvizsgálatával az volt a célja, hogy megállapíthassa, min kell változtatnia. Miután Rui Faria már nem volt mellette – aki egyébként nagyon hiányzott mellőle a Unitednél töltött utolsó hónapokban – le kellett fektetnie egy következő klubnál végzendő munka alapjait, egy energiától duzzadó edzői stábbal. Mourinho beszélt edzőkkel, erőnléti edzőkkel, korábbi kollégáival, hogy kiderítse, miben hibáztak, mit kell tennie ahhoz, hogy a csúcson maradhasson.

Mourinho

Aztán nagyon gyorsan úgy döntött, hogy ezzel párhuzamosan a reflektorfény közelében is kell maradnia, és együtt kell működnie a médiával. Először az orosz RT-nél, majd a DAZN és a Sky Sports színeiben láthattuk, ahol azt is elismerte, hogy egy kommentátor vagy szakértő munkája sokkal nehezebb, mint azt először gondolta. Ezalatt az időszaka alatt is szolgált néhány aranyköpéssel (finom szurkálódások a United felé, meglepő kritikák Lampard vagy Solskjaer irányába), de összességében úgy tűnt, hogy jól érzi megát ebben a szerepben. Azóta már visszatért az Old Traffordra, ahol megtapsolták és érezhette a szurkolók szeretetét, sokkal jelentősebb mértékben, mint annak idején a távozásának időpontjához közeledve. A távolság segít felejteni…

Mindeközben elkezdtek pletykák felreppenni a jövőjével kapcsolatban, némelyik kézenfekvőbb volt, mint a másik. Azt mondják Kínában, Portugáliában (Sporting), Franciaországban (Lyon) és legutóbb a Bild által tálalt információk szerint Németországban (Dortmund) is szeretnének vele dolgozni. Nemrég még azt is elejtette több interjújában, hogy németül tanul.

Mourinho

Az ő esetében egy ilyen mértékű spekuláció felépítése biztosan vezet valahova, ahogy a Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas mondta: „Mourinho már eldöntötte, hogy hol akar dolgozni”. Már minden el van rendezve, az edzői stáb kérdése is. Ami hiányzik, az a kezdés időpontja. Akik közel állnak hozzá, ezt mondják. Mourinho várja a Real Madrid hívását. Hisz abban, hogy a klub őt akarja, tisztában van a Zidane-nal kapcsolatos kétségekkel, és szeretne egy újabb lehetőséget kapni a blancóknál. A madridi vezetés egy belső körének érdeklődése iránta szintén nyilvánvaló, de ennek ellentéte is, vagyis néhányan kifejezetten nem szeretnék, hogy újra a klubhoz csatlakozzon. Mindkét irányzat meglehetősen határozott véleménnyel rendelkezik. De a szakemberhez közel álló források szerint nem az a kérdés, hogy a portugál csatlakozik-e a Real Madridhoz, hanem az, hogy mikor.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK