Zidane: Különbség a BL-ben és a bajnokságban mutatott játék között? Erre nincs magyarázat

Zinédine Zidane a Juventus elleni BL-negyeddöntő visszavágója előtt állt az újságírók rendelkezésére, ahol az összecsapásról, a koncentráció fontosságáról, néhány játékosáról és Buffonról is beszélt.

A párharc állásáról:„A 0-3 számunkra semmin nem változtat. Ez is egy újabb meccs, ami történt, az megtörtént. Jó meccset játszottunk, de a párharc fele még hátra van. Ismét egy kiváló meccset kell játszanunk a továbbjutáshoz. Csak ez érdekel, csak a csapatommal foglalkozom és azzal, hogy egy újabb nagyszerű meccset kell hoznunk a továbbjutáshoz.”

„A holnapi mérkőzés számunkra egy döntő. Meglátjuk, hogy továbbjutunk-e, ha igen, akkor pedig azt, hogy ki lesz az ellenfél a következő körben. De most nem tekintünk a holnap esténél tovább. Meg akarjuk mutatni, hogy nagyszerű csapat vagyunk, de eddig még semmit nem nyertünk. Kezd helyreállni az önbizalmunk, jönnek a gólok és javul a játékunk. Megvan bennünk a kellő mértékű ambíció, elszántak vagyunk a legmagasabb szinten való folytatás iránt.”

Zidane

Esélyek: „Nem érdekel, hogy ki a torna esélyese. Én a pályán szeretném ezt megmutatni. Minden klubot és a futballt is tisztelnünk kell. Az Atlético elleni meccsen veszíthettünk volna, és erre nem tudok magyarázatot adni. Ilyen a játék. Bármilyen lépést is teszel, megvan az esélye, hogy elrontod. Ha nagyszerű teljesítményt nyújtunk és az egész mérkőzésen koncentrálunk, akkor jó esélyünk van a továbbjutásra, de ezt semmiképp sem nem szabad elfelejtenünk.”

Varane: „Mindig jó teljesítményt nyújt, kulcsfontosságú, hogy ezt folytassa a továbbiakban is. Azt szeretném, ha az egész karrierjét itt töltené.”

Vallejo felépülése: „Mindannyian jól tudtunk dolgozni az edzésen, Jesús is. Nem voltak problémái. Meglátjuk, hogy ki fog játszani holnap. Ha bármilyen gondunk lesz, alkalmazkodni fogunk a helyzethez.”

Cristiano: „Nem gondolok arra, hogy mi lenne, ha nem lenne itt Cristiano Ronaldo. Itt van, mi ennek örülünk. Sokan vannak, akik még mindig emlékeznek Di Stéfanóra, teljes joggal. Én is közéjük tartozom. Cristianóra is emlékezni fognak ennél a klubnál. Ki kell élveznünk a játékát.”

Benzema: „Olyan, mint mindig, talán kicsit szenved, hiszen jobban akar teljesíteni, több gólt akar szerezni. De edz, hajt, koncentrál, akárcsak a többiek.”

Zidane

A különbség bajnokság és a BL között: „Ha elkezdünk egy szezont, akkor mindent meg akarunk nyerni. Ez az év nem sikerült a legjobban, voltak gólszerzési problémáink, de most már minden szempontból jobbak vagyunk. Igazából nincs erre magyarázat. A kedvenc emlékem az, amikor megnyertük a bajnokságot, a BL-ben pedig csodásan teljesített a csapat. Nem gondolom, hogy erre bárki más képes lenne egyébként. Egyszerűen nincs erre magyarázat.”

„Amikor ismét jöttek a gólok, észrevettük a különbséget, mivel egy hónapig küzdöttünk ezzel a problémával. Most jó formában vagyunk, ezt ki kell használnunk. Gólokat szerzünk, jól játszunk, nem veszünk vissza, mindez olyan természetesnek hat. Negyedikek vagyunk, meg akarunk próbálni a lehető legjobb helyen végezni.”

Az olasz bajnokság gyengébb, mint a spanyol? „Nem gondolom, hogy gyenge. A spanyol a világ legjobb bajnoksága, mivel minden mérkőzés rendkívül nehéz és az utolsó pillanatban dől el minden.”

Buffon: „Sok címet nyert, nagyszerű srác és csodálatos játékos. Mi nyerni szeretnénk holnap, ki akarjuk ejteni a Juventust, azt pedig majd meglátjuk, hogy mi történik vele, de amit ezért a játékért tett, az nagyszerű. Kiváló játékos.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK