Calderón: Pérez semmibe veszi a királyt

Radikális gondolkozásúnak tartja Florentino Pérezt Ramón Calderón, a Real Madrid egykori elsõ embere. Az ex-elnök szerint azzal, hogy Pérez nem engedi a Bernabéuban rendezni a spanyol kupa döntõjét, semmibe veszi a királyi házat és a királyt.

Azok után, hogy nemrég gyávának nevezte José Mourinhót, ismét hallatta hangját a Real Madrid korábbi elnöke, Ramón Calderón. A 2006-tól 2009-ig regnáló vezetõ ezúttal azért kritizálta a klubot, mert az nem engedi, hogy a Santiago Bernabéuban rendezzék az idei Király-kupa döntõjét. Mint ismert, a fõvárosiak azt igyekeznek elkerülni, hogy az õsi rivális Barcelona épp az õ stadionjukban ünnepelje esetleges gyõzelmét.

„Ez egy kis csapatra valló magatartás” – vélte Calderón. „Florentino Pérez az, aki ellenkezik, Mourinhónak ehhez semmi köze. Ilyesfajta gondolat nem jut eszébe egy sportolónak, vagy egy sportvezetõnek, csak egy radikálisnak. Nem kell képmutatónak lenni, és azt mondani, hogy építési munkálatok miatt lesz foglalt a stadion. Az, hogy nem engedik a kupadöntõt a Bernabéuban rendezni, az a királyi ház és a király semmibe vételét jelenti, ráadásul a klub ezzel 2-4 millió eurót veszít, a város pedig még további kétmilliót.”

Calderón szerint „Mourinhónak meg kell változtatnia a reakcióit, hogy továbbra is a Real Madrid edzõje lehessen. Én örülök, ha itt marad, amennyiben változtat a viselkedésén, mert egy nagy edzõrõl van szó” – mondta.

Pepével kapcsolatban az ex-elnök emlékeztetett, hogy a portugált õ igazolta le, és, hogy õ egy „nagy játékos, habár bizonyos esetekben elfogadhatatlanul viselkedik, és meglepõ, amit tesz.”

Végül Calderónt arról is megkérdezték, szerinte kap-e meghívót Florentino Péreztõl, ha a Real Madrid bejut a Bajnokok Ligája döntõjébe. „Nem vagyunk lelki jó barátok” – válaszolta. „Most õ az elnök, és én a legjobbakat kívánom neki. Az élet olykor egyeseket boldogabbá tesz. Ha az embert gyûlölet vagy bosszúvágy fûti, az elégedetlenséget és boldogtalanságot szül…”

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK