Kaká nem megy sehova

Kaká a Real Madridban marad, hacsak nem érkezik érte egy 25-30 millió eurós ajánlat augusztus 31-ig. Pérez és Mourinho nem akarnak könnyen túladni rajta, ellentétben Sahinnal, akinek mindenképp kölcsönbe kell mennie. Eközben Modric még mindig Londonban várja, hogy felszállhasson egy Madridba tartó járatra.

Kaká távozása megfelelõ ajánlat hiányában elmarad – legalábbis a jelenlegi helyzet mindenképpen ezt mutatja. Ahogy arról beszámoltunk, José Mourinho vezetõedzõ már múltheti sajtótájékoztatóján is utalt erre: „Amíg a mi játékosunk – és lehet, hogy még egy évig az marad –, addig az elsõ csapattal fog edzeni, velünk fog utazni, és ha végül maradni fog, én örülni fogok. Még tud segíteni nekünk” – mondta akkor. A brazil státusza azóta sem változott, és még mindig érvényes az, amit július 23-án Mourinhótól és José Ángel Sáncheztõl hallott: „Csereként számítunk rád.” Kaká ennek ellenére úgy elhatározta, hogy harcolni fog. Mióta a csapat megérkezett az Egyesült Államokba, azóta folyamatosan mosolyog, és minden edzésen keményen dolgozik.

A Real Madrid úgy döntött, hogy ha nem érkezik érte megfelelõ ajánlat augusztus 31-ig, úgy Kaká maradni fog a csapatban. Mourinho, Pérez, Sánchez és Pardeza is egyetértenek abban, hogy nem szabad könnyen túladni rajta, és úgy gondolják, ha senki sem fizet érte 25-30 millió eurót, az lesz a legjobb, ha nem hagyja el a klubot. Idén nyáron egyébként a PSG, a New York Red Bulls és a Milan mutatott érdeklõdést iránta, ez azonban mindig kimerült az ügynökökkel való egyeztetésben, és sosem jutottak el a vezetõséghez. Elõször a franciák jelentkeztek, de végül Leonardo, a párizsiak sportigazgatója letett róla: „Kaká már nem prioritás számunkra” – fogalmazott egyszer.

Ezután maga a játékos utasította vissza az amerikai ajánlatot, hiszen mindenképp egy versenyképes ligában szeretné folytatni. Utolsóként a Milan próbálta elcsábítani, és dobta be végül a törölközõt az érte folytatott harcban. Gallianiék alacsony áron szerették volna megvenni a brazil támadót, vagy kölcsönszerzõdést tudtak volna elképzelni, ráadásul a játékos fizetését is csökkenteni akarták. Florentino nem ment bele a következõ ajánlatba sem, nevezetesen abba, hogy a Madrid állja a játékos bérének a felét. A pénzügyi problémák meghatározóak. Azt mondják, megváltoztatták a törvényt, de az az új igazolásokra vonatkozik, így pedig szinte lehetetlenné teszi az átigazolást – mondta Galliani.

A milánói sportvezetõ arra utalt, hogy Spanyolországban és Olaszországban eltérõ adóalappal kell számolni Kaká esetében, aki 2009-ben írta alá a szerzõdését. Akkoriban 22% volt a futballistákra vonatkozó adóalap az Ibériai-félszigeten, ami 2010-ben az olaszországival megegyezõ 52%-ra nõtt, ami nem bírt visszamenõleges hatállyal. Emiatt Kaká 9 millió eurós fizetése Olaszországban 18 millióra nõne, míg Madridban csak 11-re. Amikor mindez világossá vált, a Milan kénytelen volt visszalépni a transzfertõl.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK