A madridi “álomgyár” emberei

A Valdebebasban minden egyes napiparancs a kemény munkával kezdõdik. Ahhoz, hogy a gyerekekbõl és a tinédszerekbõl nagy sztárokat formáljanak, szakavatott kezekre van szükség. Oldalvonal szakemberekre. Így folyik a munka manapság a Real Madridnál. Azon 13 edzõ közül, akik a híres akadémián a „La Fabrica-ban” dolgoznak, csupán öten voltak korábban a játékosai is a klubnak.

Az utánpótlásedzõ küldetése, hogy a fiatal játékosoknak megtanítsanak mindent a labdarúgásról, és azon keresztül minden másról. A jó edzõnek a tanítási és edzõi képességek megfelelõ keverékével kell rendelkeznie. Egy kombináció, amely jelen van a tökéletesség felé vezetõ úton végig a Real Madrid akadémia felépítésében, de leginkább az U12 és az U10 korosztálynál.

Kezdve Juan Carlos Júarezzel aki a 2004-ben születettekkel foglalkozik, egészen Luis Miguel Ramisig aki a Juvenil A (U19) edzõje, mindenki azon dolgozik, hogy az akadémia tanulói profikká váljanak, ami legalább annyira fontos, mint megtanítani õket mindenre, ami a labadarúgással kapcsolatos.

Alberto Toril korábban a Real Madrid ifjúsági játékosa volt, és most a második csapatot a Real Madrid Castillát irányítja. Luis Miguel Ramis 1991 és 1994 között játszott a Real Madridban, és most a Juvenil A (U19) tartozik hozzá. Az eggyel fiatalabb korosztály csapatát a Juvenil B-t a klub legendája Fernando Morientes edzi. A „Mór” a futballcsukát edzõmelegítõre cserélte, hogy segítõ kezet, és lábat, nyújtson a madridi akadémia erõfeszítéseihez.

Rubén de la Red, aki szintén professzionális labdarúgó volt, de idõ elõtt vissza kellett vonulnia, most a Cadete B (U15) trénere, míg Roberto Rojas aki szintén végigjárta a Madrid utánpótlás akadémiáját, most az egy évvel fiatalabbakat, az Infantil A (U14) csapatát edzi.

Az akadémiai piramis csúcsán José Manuel Díaz áll, aki a klub utánpótlásának minden egyes lépcsõfokát bejárta már edzõként. Összességében 276 fiatal játékos van a legjobb kezekben ahhoz, hogy valóra válthassák az álmaikat.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK