Ancelotti: Jesé és Navas játszani fognak

Az Almería elleni mérkõzés elõtt Carlo Ancelotti megtartotta szokásos mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóját. A mester beszélt a soros ellenfél formájáról és stílusáról, de szó esett a sérültekrõl, valamint Jesé és Chicharito helyzetérõl is.

James: „Mindenkit meglepett. Tudtuk, hogy egy nagyon minõségi játékos, de rendkívül gyorsan hozzászokott a csapat játékstílusához. Remek szezonja van. Sokat tett a csapatért, nagyon alázatosan játszott az egész idényben.”

Az érkezõk teljesítménye: „Nagyban függ az egyén karakterétõl. Néhányan gyorsan alkalmazkodnak az újhoz, míg másoknak, különösen a fiataloknak több idõre van szükségük, a csapatra nehezedõ nyomás miatt.”

Chicharito sorsáról: „Ez olyan dolog, amit majd a szezon végén vizsgálunk meg. Tetszik a profi hozzáállása, amit az idény egészében mutatott, valamint az is, ahogy élt a lehetõségeivel. Egy edzõ számára nagyszerû, ha van egy ilyen típusú játékosa.”

Ødegaard: „Benne van a holnapi keretben.”

Három középsõ védõ Torinóban: „Nagyon kevés alkalommal játszottunk három középsõ védõvel a csapatban. Vigóban a körülmények kívánták meg, fõként az, hogy a Celta négy támadóval játszott. Ezért törekedtem a fölényre és a biztonságra. Három középsõ védõs játékot a különleges körülmények eredményeznek. Négy védõvel szeretek játszani.”

Navas: „Játszani fog holnap. Hogy miért mindig a Bernabéuban játszatom? Erre nincs magyarázat. Soha nem gondolkodom azon, hogy a Bernabéuban vagy idegenben játszunk-e, amikor õ épp pályára lép.”

Talán hiba volt Chicharitónak ilyen kevés lehetõséget adni: „Hányszor hibáztam már! Azonban amikor ki kell választanod 11 embert, elkövetsz hibákat. Nem gondolhatok erre. Meg kell vizsgálnom a játékosok formáját. Sokat tett a csapatért, remélem, így folytatja.”

Az Almería elleni mérkõzésrõl: „Ez a szezon egy olyan szakasza, amikor minden mérkõzés élet-halál kérdése. Úgy kell készülnünk erre a mérkõzésre, hogy ezt tartjuk szem elõtt. Egy kicsit változott a stílusuk. Többet birtokolják a labdát, gyorsabban is szerzik azt vissza. Egy olyan csapat, akik jelenleg jónak tûnnek.”

Versenynaptár: „Nehéz sorsolásunk van, igaz. Azonban biztosak vagyunk abban, hogy képesek vagyunk jól teljesíteni. A csapat jó formában van, friss, képes felvenni a versenyt minden mérkõzésen. Nem gondolhatunk arra, hogy a Barca pontokat fog veszíteni.”

Bale: „Úgy gondoljuk, hogy bevethetõ lesz a Sevilla ellen. Még a csapattól külön dolgozik. Karim holnap kezdi meg az edzéseket a többiekkel.”

Az Atlético megverheti a Barcát: „Úgy gondolom, a gyõzelemért játszanak majd, hiszen ez a professzionalizmus. Nincs kétségem afelõl, hogy mindent beleadnak majd attól függetlenül, hogy szükségük van-e a pontokra, vagy sem. Ez csak profizmus kérdése. Nincs kétségem efelõl.”

Egy döntetlen véget vethet a bajnokságnak? „Egy döntetlen nagyon megnehezítené a dolgunkat. A célunk, hogy megnyerjük mind az öt bajnoki mérkõzésünket. A Juventus ellen talán a régi, olasz stílusban játszunk majd. Két döntetlen is elég jó.”

Jesé: „Jesé nem kapott elég lehetõséget, egyrészt azért, mert egy súlyos sérüléssel kellett megbirkóznia, másrészt nagy a verseny a csapaton belül. Készen áll a játékra, pályára lép holnap.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK