Casillas: A bajnokság a Barca kezében, a Bajnokok Ligája a sajátunkban van

Iker Casillas a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott a Juventus elleni mérkõzés elõtt. A spanyol hálóõr szerint Ancelotti és Del Bosque sok mindenben hasonlítanak, tudatosult benne, hogy õ is öregszik, és Buffonra mindig is példaképként tekintett.

Buffon
Mit is mondhatnék róla? Buffon a mi generációnk számára egy igazi példakép, és remélhetõleg a következõ nemzedéknek is az marad. Nekem és a hozzám hasonló játékosoknak – akik arról álmodtak, hogy kapusok lesznek – Buffon olyasvalaki, akire fel lehet nézni.

Pirlo
A labdakezelése lenyûgözõ, nagyszerû labdarúgó, és már mindent megnyert. Rendkívül minõségi játékos, a szurkolóknak igazi öröm nézni a játékát.

Ancelotti
Õ az edzõ, aki újra mosolyt varázsolt a szurkolók arcára. Elhozta nekünk a régóta várt Tizediket, és a csapat varázslatos évet zárt 2014-ben.

Juventus-Real Madrid
Ez egy klasszikus, egy nagyon izgalmas összecsapás. Két csapat tele nagyszerû labdarúgókkal, és két teljesen különbözõ játékfelfogás. Nehéz lesz, de reméljük, egy jó eredménnyel tudunk hazatérni Torinóból.

Olyasmi mérkõzést, mint az Atlético ellen
Nem gondolom, hogy olyan lesz. A fontos találkozókon a Juve tudja, hogyan kell eredményesen futballozni. Emellett ez már az elõdöntõ, mindkét csapatnak megfontoltan kell játszania.

A bajnokság
Nem gondolom, hogy a bajnoki versenyfutásunk és a Juve bajnoki címe befolyásolná ezt a mérkõzést. Mindkét sorozatot komolyan kell vennünk, ameddig a legkisebb esélyünk is megvan a gyõzelemre. A bajnokság a Barca kezében van, de a Bajnokok Ligája a sajátunkban.

Sérülések
Náluk Pogba, míg nálunk Modric és Benzem fognak hiányozni.

Ramos a középpályán
Leszámítva, hogy nem az az igazi posztja, nagyszerû teljesítményre képes ott is. Gyorsan képes alkalmazkodni, és azt kell mondanom, edddig jól mûködött.

Bayern-Barca
Két csapat, hasonló stílusok. Guardiola kezenyoma mindkét csapaton meglátszik.

Del Bosque és Ancelotti
Valóban hasonlítanak néhány dologban. Mindketten gyõztesek, és hasonlóan gondolkodnak a futballról: odafigyelnek a jó hangulatra, egyikük sem tekintélyelvû.

Buffon szerint a gyõzelmek idõvel még édesebbek lesznek
Igen, ez igaz. Az elsõ BL-trófeámat 18 évesen nyertem, ami akkor nem volt rám olyan nagy hatással. Manapság a dolgok megváltoztak. Még egy évem van, hogy nyerjek valamit. Tudatosult bennem, hogy nem vagyok halhatatlan.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK