Cristiano Ronaldo azt szeretné, ha Ramos maradna

A portugál csillag nyaralása alatt hívta fel Sergio Ramost telefonon, hogy érdeklõdjön a helyzetérõl. Az AS értesülései szerint az andalúz védõt Florentino Pérez is megkereste, azonban az ügyben nem történt elõrelépés.

Cristiano Ronaldo azt szeretné, ha Ramos maradna a Real Madridnál. A portugál ász Miamiból hívta fel a spanyol védõt, hogy érdeklõdjön, mi történt közte és a klub között. A Cadene Cope értesülései szerint Ronaldo teljes támogatásáról biztosította a  csapat második számú kapitányát, szülessen bármilyen döntés az ügyében, de tudnia kell, hogy az öltözõ nem lenne ugyanaz Sergio nélkül. Cristiano úgy érzi, hogy egy olyan személyiség, mint Ramos, kulcsfontosságú a csapat számára és segítségével újabb trófeák érkezhetnek. Nem csak a pályán mutatott teljesítménye kiemelkedõ, hanem a vezetõ szerepe is nagyon fontos. Jelenleg õ és Cristiano a csapat két vezére, kiegészülve Iker Casillasszal, azonban a hálóõr általában sokkal nyugodtabb, mint két társa.

Ramos csütörtökön kezdte meg nyaralását, õ is az Egyesült Államokba utazott. Mielõtt útnak indult volna, Florentino Pérez kereste telefonon. Az elnök korábban nem volt jelen azon a találkozón, melyen Ramos és José Ángel Sánchez próbáltak egyességre jutni. A megbeszélés végeredménye a spanyol lapok szerint az lett, hogy a védõ kérte, hallgassanak meg minden érte érkezõ ajánlatot, mivel távozni szeretne. Az ezt követõ megbeszélés Pérez és Ramos között csak néhány percig tartott. Az elnök azt kérte a védõtõl, hogy várjon a nyaralása végéig, aztán ha visszatért Madridba, megbeszélik a dolgokat és csak azután állnak nyilvánosság elé. A lapok szerint azonban Ramos ragaszkodott ahhoz, hogy hallgassák meg a beérkezõ ajánlatokat. Az elsõ ilyen Angliából, a Manchester Unitedtõl érkezett. A vörös ördögök 50 millió eurót kínáltak a védõ játékjogáért. Ramos közölte Florentinóval, hogy azt szeretné, ha a jövõje az elõszezon kezdete elõtt megoldódna.

A forrás tudni véli, hogy a csapat többi tagja sem ment el szó nélkül a történtek mellett. Többen is kifejezték hitetlenségüket a távozással kapcsolatosan, valamint megvitatták a helyzetet a csapattagok közötti WhatsApp csoportban.

A Real Madrid állítólag 90 millió euróban határozta meg Ramos kivásárlási árát, ami jelzés értékû, azonban az is igaz, hogy a klub sosem közölte hivatalosan a United felé, hogy a játékos nem eladó.

Cristiano nagyon aggódik a klub két kapitányának esetleges távozása miatt. A portugál tudja, hogy a két vezéregyéniség hiánya negatív hatással lehet a Real Madrid új korszakára. Senki sem érti meg úgy Ramost, mint a portugál sztár. Ronaldo hasonló idõszakon ment keresztül korábban, amikor kijelentette, hogy nem boldog a klubnál. Cristiano jobb szerzõdést kért akkor, amire Florentino azt válaszolta, hogy ha menni akar, akkor az érte kapott pénzbõl majd elhozzák Messit. Cristiano ennek következtében közel került ahhoz, hogy távozzon, azonban a klub végül új szerzõdést kínált neki. Cristiano ezt is tudatta Ramosszal az ominózus telefonbeszélgetés közben.

Ramos úgy érzi, hogy nem értékelik õt eléggé, hiszen már tíz éve a klubnál van, rengeteget tett a csapatért, de az újabb érkezõk, mint Benzema vagy Bale, többet keresnek nála. Tudja, hogy öt játékos is magasabb fizetéssel rendelkezik és bár ezzel nem teljesen elégedett, bízik abban, hogy elengedhetetlen a klub számára.

A mi véleményünk: Reméljük, minél elõbb megoldódik a jelenlegi helyzet, hiszen ez az adok-kapok sem a klub, sem a játékos hírnevének és moráljának nem tesz jót. Bízunk abban, hogy a felek hamarosan megegyeznek és nem kell végignéznünk egy újabb Hierro-féle távozást.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK