Benítez jobb statisztikával rendelkezik, mint Ancelotti és Mourinho

Benítez túl van az elsõ öt bajnokiján, valamint az elsõ Bajnokok Ligája-párharcán is. A csapat mindössze egyetlen gólt kapott ezeken a találkozókon, valamint 18-szor zörgette meg az ellenfelek hálóját. De vajon ezek a számok hogy mutatnak, ha összevetjük elõdeinek teljesítményével?

Rafa Benítez szezonkezdeti statisztikái jobbak, mint amit Carlo Ancelotti és José Mourinho produkáltak a királyi gárdánál a saját rajtjuk idején. A portugál az elsõ öt forduló alatt két döntetlent is játszott, egyet a Mallorca, egyet pedig a Sporting Gijón ellen. Ancelottinak mindössze egyetlen döntetlen mérkõzése volt, méghozzá a Villarreal ellenében, csakúgy, mint spanyol kollégájának, akivel a csapat a Sporting otthonában ikszelt az elsõ fordulóban.

Beníteznek azonban sokkal jobb a gólmutatója, mint elõdeinek. A Real Madrid az irányítása alatt 18 gólt szerzett és mindössze egyet kapott, míg Carlo Ancelotti csapatának sikerült ugyanezt a számot produkáltnia támadásban, azonban hat alkalommal is bevették az ellenfelek a madridi kaput. Mourinho mutatója nyolc találat és egyetlen kapott gól.

José elsõ idényében Király-kupát nyert a Real Madriddal, Ancelotti viszont egy Bajnokok Ligája-gyõzelemmel és egy hazai kupával is büszkélkedhet, amivel rengeteg szurkoló elismerését vívta ki. Benítez tehát nagy feladat elõtt áll: el kell feledtetnie a szurkolókkal Carlo Ancelotti sikereit és az olasz menesztését. Nos, ha így folytatja, akkor bármi megtörténhet.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK