Mi Ronaldo titka, mi Messi erőssége? – Ancelotti válaszol

Már nem sok van hátra, és útjára indul a labda a 2016-as el Clásicón. Ahogy közeledik a kezdősípszó egyre több futballszakértő véleményére kíváncsiak az újságírók, és egyre inkább szűkül a kör, ki lehet a mérkőzés kulcsembere. Természetesen 22 fantasztikus játékos fog kifutni a pályára, mégis mindenkit Cristiano Ronaldo és Lionel Messi csatája érdekel. A goal.com is erre érzett rá, és nem is találhattak volna bennfentesebb szakértőt Carlo Ancelottinál.

Mi a titka Ronaldo sikerének?
"Ronaldo egy fantasztikus játékos, igazi megtiszteltetés volt két évig edzeni őt. Nagyszerű volt a kapcsolatunk, hiszen nem csak kitűnő játékos, de egy ragyogó ember is. Játékosként mindig az előtte állő feladatra koncentrál, igazi profi, aki minden nap, minden mérkőzésen és minden edzésen a maximumot nyújtja. Cristianót a professzionalizmusa segítette hozzá a nagy eredményekhez, a trófeákhoz és emiatt lehet a csúcson ilyen hosszú ideje. Természetesen nem elfelejteve, hogy ehhez egyedülálló tehetség is párosul."

Hogyan lehet Cristianóból kihozni a legtöbbet?
"Ronaldo egy klasszis játékos, akinek az a legfontosabb, hogy jól érezze magát a pályán. Természetesen az a legjobb, ha minden játékosod komfortosan érzi magát, de néha áldozatokat kell hoznod. Például a Milannál 2003-ban egy olyan rendszert alakítottunk ki, ahol ahhoz, hogy néhány játékos a maximumon teljesíthessen, másoknak, mint Pirlo, Seedorf vagy Gattusso alkalmazkodniuk kellett. Ronaldo a szélen érzi jól magát, ezért ezt az edzőknek figyelembe kell venniük."

Hogyan lehet védekezni Messi ellen?
"Messire lehetetlen felkészülni. Messi egy hihetetlen tehetség, és ha fel akarod készíteni a csapatodat, akkor nem szabad beszélned Messiről. A képességeiről, a tehetségéről, semmiről sem. Ha erről beszélsz, a játékosaid félni fognak Messitől. Egy igazi klasszis. Szóval a legjobb dolog, ha nem beszélsz Messiről az öltözőben, csak a saját elképzelésedre és a csapat játékára szabad koncentrálni. Egyébként sem kell bemutatnom az olyan játékosokat, mint Messi, Ronaldo, Neymar vagy Ibrahimovic. Rendkívül nehéz ellenük játszani, majdhogynem lehetetlen, mert olyan képességeik vannak, melyekkel mások nem rendelkeznek. Az ilyen játékosok ellen nem elég egy ember, az egész csapatra szükség van."

Messi és a világ legjobbjai
"Természetesen én is úgy nézem a futballt, mint minden más szurkoló és rajongó. Az ilyen játékosok, mint Ronaldo vagy Messi nagyon jót tesznek a labdarúgásnak. Fantasztikus dolgokat tudnak a pályán, és ez jó képet alakít ki a fociról. Nagyon sok ember imádja ezt a játékot, ide tartozom én is, és élvezettel nézem a hozzájuk hasonló labdarúgókat."

Forrás: Goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK