Zidane: Ugyanilyen volt a hangulat 2014-ben, a BL-győztes csapatban

A Manchester City elleni Bajnokok Ligája-párharc első mérkőzése előtt Zinedine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját. A mester beszélt a mérkőzésről, a csapat terveiről, illetve arról, hogy milyen hangulat uralkodik az öltözőben.

A mérkőzésről: „Az elődöntőben fontos, hogy 150 százalékot adj ki magadból. Egy futballmeccsen bármi megtörténhet. Felkészülhetsz, de a mérkőzés alakulhat másképp, mint azt tervezted. Két meccs áll előttünk, először a holnapi, amelyen mindent bele fogunk adni egy nehéz ellenféllel szemben, egy igen trükkös pályán. Mindent ki fogunk adni magunkból, hogy gólokat szerezhessünk és ne kapjunk egyet sem. A két csapatnak 50-50 százalék esélye van, de mi mindig a győzelemre gondolunk. Amikor idegenben lépsz pályára, fontos, hogy ne kapj egy gólt sem, de minél többet szerezz. Ez a mi tervünk is. Mind tudjuk, hogy amíg koncentrálunk és egy csapatként működünk, addig jó munkát végzünk majd. Az a tervünk, hogy kimegyünk és mindent megteszünk azért, hogy ne fordulhasson elő az, ami a Wolfsburg ellen.”

Motiváció: „A játékosok a győzelemre koncentrálnak. Ugyanilyen volt a hangulat a Tizediket megnyerő keretben. Látom, hogy a játékosok erre a nagy jelentőséggel bíró kihívásra koncentrálnak, ugyanakkor tudjuk, hogy nem lesz egyszerű.”

Manchester City: „Képesek megtörni bárkit, megpróbáljuk majd biztosítani, hogy ez ne sikerüljön. Védekezni fogunk, amikor nincs nálunk a labda, viszont ha mi birtokoljuk a játékszert, akkor megpróbáljuk majd zavarba hozni őket. De Bruyne jó formában van, igyekezni fogunk, hogy megállíthassuk. Ő egy nagyon jó játékos, rendre megmutatja a benne rejlő potenciált, mióta csatlakozott a klubhoz. Agüeróval nagyon jó párost alkotnak, meglátjuk, mi történik majd.”

Az egész keret koncentrált: „Egységesek szeretnénk lenni. Vannak játékosaink, akik többet szerepelnek, míg mások kevesebb lehetőséget kapnak, viszont mindenki egyformán fontos a csapat számára. Beszélni fogok azokkal, akik nem kerülnek majd a kezdőcsapatba. Ez az edző egyik legnehezebb feladata, a legnehezebb döntés, amit meg kell hoznom.”

Cristiano és Benzema: „Úgy tűnik, pályára léphetnek, de meg kell várnunk az utolsó edzést, aztán meglátjuk. Tökéletes állapotban vannak, gyorsan felépültek, a mai tréningen tökéletes erőnlétnek örvendtek. Vigyáznak magukra. Jó formában érkezünk, biztos vagyok benne, hogy egységesen jó munkát végzünk majd.”

Nyomás a Tizenegyedik megnyerése miatt: „Nyugodt vagyok, élvezem az egészet. Igaz, hogy a mérkőzés hevében kicsit idegessé válok, de a felkészülés alatt nem érzek nyomást.”

Kroos és Modric: „Fontos, hogy támadjanak és védekezzenek is. Az ilyen típusú játékosok esetében elvárod, hogy jó munkát végezzenek támadásban, de a védőmunkájuk is fontos. A Wolfsburg ellen szenvedtünk, miután betaláltak, nehézzé váltak a dolgaink, nem szeretném, ha ez újra megtörténne. Együttes erővel kell dolgoznunk és keményen kell védekeznünk.”

Hatodik elődöntő zsinórban: „A klubnak igazán nagyszerű történelme van, tudjuk, hogy milyen képet kell közvetítenünk. Mindig a büszkeség egyik forrása látni a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjében.”

Hibák a mérkőzések közben: „Az ilyen dolgok a koncentráció szintjének csökkenése miatt történnek. Bármi megtörténhet egy mérkőzésen, szembe kell nézned a rád váró ellenfelekkel. Okozhatnak problémákat, de tudjuk, ha koncentrálunk, az sokkal nehezebbé teszi az ellenfél dolgát.”

Permier League: „Izgalmas bajnokság jó mérkőzésekkel, amelyek mindig szórakoztatóak, ezt pedig szeretik a játékosok.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK