Juventus: Gracias, Alvaro

Véget ért Alvaro Morata kétéves tartózkodása a Juventusnál, mivel korábbi klubja, a Real Madrid érvényesítette a spanyol játékos szerződésébe foglalt visszavásárlási opciót.

A Juventus Football Club a mai napon megerősíti, hogy Alvaro Morata visszatér a Real Madridhoz, miután két idényt töltött el Torinóban, köszönhetően annak, hogy a spanyol klub érvényesítette a csatárra vonatkozó visszavásárlási opciót.

93 meccsén 27 góljával a háta mögött – amelyek közül a legtöbbet kiemelten fontos meccseken szerezte – Morata a szurkolók és a csapattársak kedvenceként távozik úgy, hogy büszkén tekinthet vissza egy igazán gyümölcsöző időszakra, amelyet Észak-Olaszországban töltött.

Morata

Azóta, hogy góllal mutatkozott be új szurkolói előtt egy Atalanta elleni idegenbeli meccsen 2014 szeptember 27-én, kevesen tudták lemásolni Alvaro azon képességét, hogy akkor volt képes a legjobb lenni, amikor igazán szükség volt rá.

Azt, hogy a spanyol készen állt az igazán nagy színpadon való szereplésre, mi sem bizonyította jobban, mint a Bajnokok Ligája, ahol a 22 éves játékos a legjobb teljesítményt nyújtotta a bianconerik játékosaként.

A felejthetetlen góljai a Dortmund, Madrid és Barcelona ellen a sorozat későbbi szakaszában két évvel ezelőtt egy európai csodáról való álmodozásra késztették a szurkolókat. Tavaly ősszel a Manchester City és a Sevilla elleni találataival ő lett az első játékos Del Piero óta, aki a Juventusban öt egymást követő BL-meccsen gólt szerzett.

Néhány hónappal később ismét Moratára került a sor, hogy csapata európai szereplésének egy igazán kiemelkedő pillanatát megteremtse. Ellenállhatatlanul tört át a Bayern München visszahúzódó védelmén, hogy előkészítse Cuadrado gólját az Allianz Arénában, egy lenyűgöző cselsorozat és labdavezetés után.

Ez a csodás müncheni pillanat megmutatta, hogy a spanyol válogatott játékos, aki három gólt szerzett az Európa-bajnokságon, minden szükséges tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy egy komplett modern csatár legyen, ha pedig formában van, egyszerűen megállíthatatlan, amit az előző idényben a Torino és az Inter is megtapasztalhatott.

A 9-es utolsó megnyilvánulása a Juventus mezében, egy gyönyörű befejezés volt Gianluigi Donnarumma mellett a Milan kapujába a római Stadio Olimpicóban, májusban, amivel klubjának sorozatban második duplázását hozta el az egyetlen módon, ahogy tudta: nagyszerű módon és hihetetlen nyomás alatt.

Morata

Mindenki, akinek köze van a Juventus Football Clubhoz, szeretné a legjobbakat kívánni Alvarónak, bárhová is sodorja az élet, és köszönjük neki a két igazán csodálatos évet, amíg a klub szolgálatában állt.

Gracias, Alvaro.

Forrás: Juventus
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK