Varane: Érzem, hogy a szurkolók azt szeretnék, hogy maradjak

A Real Madrid előszezonjának 11. edzését követően Raphael Varane állt a média rendelkezésére. A még csak 23 éves, mégis rutinosnak számító védő beszélt az előttünk álló idényről, az előszezonról, illetve a saját érzéseiről.

Személyes érzések: „Új szezon, új mezszám, remélhetőleg jól folytatom majd a csapatban. Pozitív vagyok, folytatni szeretném a munkát. Úgy érzem, hogy a szurkolók azt szeretnék, ha maradnék, úgy bánnak velem, mint az akadémia játékosaival. A világ legjobbjaival vagyok itt, mindenem megvan, szeretnék továbbra is fejlődni és mindent bele akarok adni. 5 éve vagyok a Real Madrid játékosa, remélem, hogy idén a következő szintre tudok lépni. Maradni akarok. Mindent megkapok, ami a fejlődéshez szükséges. A legjobb még csak ezután jön, magabiztos vagyok a jövőmet illetően. Folytatni fogom a fejlődést a Real Madridban. Az életben döntéseket kell hozni. Beszéltem a klubbal és Zidane-nal is. Nyáron meghoztam a döntést, azt, hogy itt akarok maradni, hiszen boldog vagyok a Real Madridban.”

Pályafutás a Real Madridban: „Soha nem gondoltam, hogy ilyen számokat érek el a Real Madridban. 18 évesen jöttem ide, de már kétszer megnyertem a Bajnokok Ligáját. Ez mind nagyon pozitív. Szeretném élvezni ezt az idényt és minden egyes pillanatot, hiszen nagyon szerencsés vagyok, hogy ezt a mezt viselhetem. Élvezni akarom, keményen dolgozni és minden beleadni.”

Felépülés folyamata: „Kihagytam az Európa-bajnokságot és a Bajnokok Ligája döntőjét. Magam mögött szeretném hagyni ezeket a negatív dolgokat. El szeretném kezdeni a következő fejezetet, biztos vagyok benne, hogy a Real Madrid számomra a legjobb hely erre és a fejlődésre. Nagyon sok évig szeretnék még itt játszani.”

Verseny a védelemben: „A csapatnak mindannyiunkra szüksége van. A célom, hogy elérjem a legjobb formám, a versenyhelyzet pedig mindig jó. A legtöbbet szeretném kihozni magamból.”

Előszezon: „Most másképp, nagyon keményen dolgozunk. Sokat szenvedünk, de ez jó jel. Hasonló az elvégzett munka ahhoz, amit Franciaországban tapasztaltam, jelenleg nagyon jól dolgozunk. A cél, hogy a lehető legjobban felkészüljünk az idényre. Tényleg nagyon keményen edzünk. Ez a hatodik idényem itt, de most először dolgozunk így.”

A PSG elleni mérkőzés: „Sokat edzünk, az előszezon célja, hogy elérjük a lehető legjobb szintet fizikálisan. A PSG elleni mérkőzés lehetővé teszi számunkra a fizikai fejlődést, illetve dolgozhatunk a taktikán is. Az ilyen meccsek ideálisak az erőnlét és a munka szempontjából.”

Benzema: „Arra koncentrál, hogy jó fizikai állapotba kerüljön. Sok munkára van szükségünk ahhoz, hogy jó formába lendüljünk. Karim boldog, alig várja, hogy elkezdődjenek a meccsek.”

Az egyensúly fontossága: „Szükségünk van az egyensúlyra. Sokat fogunk dolgozni a védekezés és a támadás közötti átmeneten. Nagyon fontos, hogy együtt védekezzünk. Ami a támadásokat illeti, nagyon tehetséges csapatunk van, ezért is fontos a jó védekezés. Amikor együtt dolgozunk, mindig jól játszunk.”

Pogba: „Ő a barátom. Beszéltem vele, de nem mostanában. Nem tudom, hogy mire gondol. Nagyszerű játékos. Kiváló csapatunk van, ezek a döntések a klubra tartoznak. Nem tudok ennél többet mondani erről.”

A Montreal Impact létesítményei: „Az ideális létesítmények és ideális környezet fogadott minket. A feltételek adottak az edzéshez és a felkészüléshez. A csapat nagyon jó munkát végez.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK