Zidane: Pogba még nem a Real Madrid játékosa

A Real Madrid túl van az amerikai túra első hetén. A csapat már át is tette a székhelyét Kanadából Columbusba, ahol az első edzés előtt Zidane tartott sajtótájékoztatót. Az újságírók természetesen Pogbáról érdeklődtek leginkább, de a mester beszélt a keretről, az elvégzett munkáról és a következő szezonról is.

ZINÉDINE ZIDANE…

…a PSG elleni első mérkőzésről, és az eddig elvégzett munkáról:
"Egy jó mérkőzést szeretnénk játszani. Meg vagyok elégedve az eddig elvégzett munkával. Nagyon jól dolgoztak a játékosok, és ragyogó körülmények között készülhettünk. A csapat egy nagyszerű héten van túl, és örülök, hogy végre elkezdődnek a meccsek is."

…a lehetséges felállásról, és a Benzema-Morata párosról:
"Annyit mondhatok, hogy mindenki játszani fog. Mindenki jól edzett, ezért mindenki megkapja a lehetőséget a játékra. 22 játékosra számíthatok, plusz a most érkező Sergio Ramos, Luka Modric és James Rodríguez, de természetesen ők még nem fognak pályára lépni. Rajtuk kívül a többiek megkapják a játékperceiket. Két csatárral fogunk játszani, és ehhez két kilencesre van szükség."

…Pogbáról, és a lehetséges átigazolásáról:
"Nem tudom. Jelen pillanatban itt vagyunk és dolgozunk. Nem tudom megmondani, de azt már korábban is említettem, hogy augusztus 31-ig bármi megtörténhet. De Pogba még nem a Real Madrid játékosa, ezért nem is beszélhetünk arról, hogy mi fog történni."

…a Pogba melletti elkötelezettségről:
"A kérdés elég közvetlen, de én mindig tiszta válaszokat adok. De nem ez a megfelelő pillanat, hogy erről beszéljek. Minden klub érdeklődik Pogba iránt, hiszen egy nagyszerű játékos. A Real Madridban pedig mindig a legjobbak játszanak. De erről most nem beszélhetek, mert tiszteleben kell tartani a játékosokat. Ő a Juventus futballistája."

…Jamesről és a Pogba miatti lehetséges távozókról:
"James a Real Madrid játékosa. Nem fogok belemenni ebbe, hogy valaki megy, ha valaki jön. Jelenleg ez a keretünk, ezekkel a játékosokkal akarunk sikeresek lenni. James a mi játékosunk, és az is marad."

… az esetleges erősítésekeről:
"Mindig van hova fejlődni, de szerintem a Real Madrid kerete nagyon erős. A Real Madridban mindig a világ legjobb játékosai szerepelnek. Ennek bizonyítéka, hogy tavaly sikerült egy nagy trófeával zárni a szezont. De a futballban máshol is vannak jó játékosok, és mindig lehet fejlődnie egy csapatnak. Ez nem függ a klubtól, a csapattól, vagy az adott helyzettől. Csak az számít, hogy egy játékos mennyire tud a csapat hasznára kamatoztatni a tudását."

…a játékosként és edzőként elért sikerekről:
"Igen, a kettő teljesen más. Győztes edzőnek lenni, számomra ez a legnagyszerűbb dolog – természetesen ennél a klubnál, az életem klubjánál. Játékosként sok mindent elértem, most edzőként is ez a célom."

…a következő szezonról:
"Azon dolgozunk, hogy a csapat a legjobb állapotban tudja végig játszani a következő évet. Vannak még játékosok, akik későn fejezték be az Európa-bajnokságot, és sajnos vannak sérültjeink is. Semmit sem fogunk kockáztatni. Azt akarom, hogy a játékosok százszázalékosak legyenek, amikor visszatérnek. Augusztus 9-én lesz egy nagyon fontos mérkőzésünk, szinte már a nyakunkon van, de a lényeg, hogy a játékosok jó meccset tudjanak játszani."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK