Zinedine Zidane: Fejfájást okoz a kezdőcsapat kialakítása

A Real Madrid 3-0-s győzelemmel indította a 2016/17-es idényt, méghozzá az Anoetában. A mérkőzés után Zinedine Zidane, Marco Asensio, Casemiro és Kovacic álltak a média rendelkezésére.

Zinedine Zidane

A mérkőzésről: „Mindig fontos jól kezdeni egy sorozatot. Jól játszottunk, háromgólos győzelemmel indítottunk egy ilyen nehéz helyszínen, ráadásul a kapunk is érintetlen maradt, ez a legjobb dolog. Most pihennünk kell és készülni a következő mérkőzésre.”

A csapat összeállítása: „Igyekszem megmutatni, hogy minden egyes játékosunk kulcsfontosságú, hogy ha elérünk valami fontosat, az a csapatmunka eredménye. A csapat összeállítása fejfájást okozhat, hiszen a keret tagjai mind minőségi játékosok. Ami örömmel tölt el, hogy mind nagyon keményen dolgoznak. Megharcolunk minden egyes labdáért. Látni, hogy a csapatod mindent belead és nem kap egyetlen gólt sem, nagy elégedettséggel tölt el egy edzőt.”

Asensio: „Örülök az általa végzett munkának és a góljának. Nagyon elégedett voltam a teljesítményével. Számomra azonban a legfontosabb elem maga a csapat, nem pedig Marco vagy Mateo. Mindenki jól játszott, de ugyanez igaz a csapatra is. Sok helyzetet alakítottunk ki és csak nagyon kevés lehetőséget adtunk az ellenfélnek. Asensio keményen dolgozik, nagyon tehetséges. Nagyon jó a labdával és kiválóan helyezkedik. Lenyűgöző gólt lőtt, nagyszerűen rázta le az emberét.”

Bale teljesítménye: „Elégedett vagyok vele. Ami a fizikai állapotát illeti, még kicsit fel kell zárkóznia, de ez a mérkőzésen nem látszott. A lehető legjobb módon kezdtünk, egy gyors góllal, amely megkönnyítette a dolgunkat. Ez egy nehéz helyszín, ha nem használod ki a helyzeteidet, akkor a dolgok nagyon komplikálttá válhatnak. Három gólt szereztünk és nem kaptunk egyet sem. Nem szeretek kifejezetten csak egy játékosról beszélni, de amikor Gareth két gólt szerez… Fontos év ez számára, ezt most is megmutatta.”

A cserék sorrendje: „Minden egyes játékosom fontos számomra. A következő mérkőzésen más sorrend is felállhat a cserék érkezésénél. Számomra csak az számít, amit hét közben az edzések során látok. Minden játékosom kap majd időt és fontos szerepet fog játszani.”

James: „Jól, keményen dolgozik, koncentrált, és képesek voltunk megszerezni a három pontot.”

 Marco Asensio

A mérkőzésről: „Fontos volt, hogy három ponttal kezdjük a bajnokságot. Jól játszottunk, örömmel tölt el minket, hogy megszerezhettük az első győzelmünket az új idényben.”

Saját céljai: „Nem tűzök ki célokat magam elé. Megpróbálok keményen dolgozni, jól játszani, a végén pedig minden jól alakul majd. Boldog vagyok, különösen azért, mert a góljaim segítenek a csapatnak. Az edzéseken keményen dolgozok, hogy bekerülhessek a kezdőcsapatba, igyekszem a tőlem telhető legjobbat nyújtani, hogy az edző kiválasszon. A mérkőzés előtti megbeszélésünkkor tudtam meg, hogy a kezdőcsapat tagja leszek.”

Casemiro

A mérkőzésről: „Nem kétséges, hogy fontos győzelem volt, hiszen tudtuk, hogy az Anoetában sosem könnyű pályára lépni. El kell ismernünk a teljesítményünket, mert egy nagyon nehéz ellenfelet vertünk meg. Mi vagyunk a Real Madrid, ennél a klubnál mindenért meg kell harcolni, küzdeni kell a végsőkig.”

Asensio gólja: „El kell ismerni azt a befejezést. Mindenki láthatja, hogy milyen nagyszerű munkát végez, fontos játékos számunkra.”

A keret: „Mindenki láthatja, hogy nagyszerű keretünk van, keményen edzünk, jól teljesítünk. Mindannyian játszani akarunk, ez pedig jó az edző számára. A játékosok, akik a padról érkeznek, valamint a kezdők is nagyon jól teljesítenek. Ezek a játékosok teszik a keretünket a világ legjobbjává.”

James: „Mindenki játszani szeretne. Láthattuk, hogy amikor bejött, jól dolgozott, kereste a területeket és gólt akart szerezni. Az edző mindenkivel igazságos. Folytatnia kell a kemény munkát, mert fontos számunkra, ő egy színtiszta tehetség.”

Mateo Kovačić

A mérkőzésről: „Fontos mérkőzés volt számunkra. Megszereztük a három pontot, ugyanebben a szellemben kell folytatnunk a továbbiakban. Az egész csapat odatette magát, együtt támadtunk, ez pedig létfontosságú a trófeák megnyeréséhez. Szintén fontos volt a korai gól megszerzése. A második találat fantasztikus volt, Marco igazán tehetséges, nagyon jó játékos.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK