Luka Modrić: Rosszul kezdtem, de mindig hittem a képességeimben

Luka Modrić igazán lenyűgöző négy évet tudhat magáénak a Real Madridnál, az új kontraktusának köszönhetően pedig 2020-ig kötelezte el magát. Szerződésének aláírása után állt a média képviselőinek rendelkezésére.

Érzések: „Ez egy nagyon különleges nap számomra. Nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy megújíthatom a szerződésem a Real Madriddal, a világ legjobb klubjával. Szeretném megköszönni az elnök és a klub bizalmát. Megígérhetem, hogy mindent bele fogok adni, keményen fogok dolgozni azért, hogy megfeleljek a Real Madrid elvárásainak. Remélem, hogy még több siker ér a jövőben.”

Az elmúlt négy év: „Azt hiszem, játékosként sokat fejlődtem az elmúlt négy év során. Nagyobb tapasztalatom van, az eddig járt úton kell tovább haladnom, hogy segítsem a csapatot abban, hogy védekezésben és támadásban egyaránt jól teljesítsen. Ugyanezen a szinten kell játszanom tovább.”

A sérülése: „Jól érzem magam, minden nap egyre jobban. Sokat dolgozom, keményen, hogy minél előbb visszatérhessek. Jobban vagyok, de nem tudom megmondani, hogy mikor leszek újra bevethető. Jobban szeretem, ha mások beszélnek arról, hogy mennyire hiányzok a csapatnak, mert ez ad számomra önbizalmat ahhoz, hogy keményen dolgozzak.”

Bajnokság: „Talán ez a legjobb keret, amiben valaha játszottam. Nagy minőség rejlik benne, minden egyes poszt megfelelően le van fedve két vagy három játékossal. Lenyűgöző a keret. Még nem nyertem meg a spanyol bajnokságot, de remélhetőleg ebben az évben sikerül majd. Mondhatjuk, hogy ez a prioritás számunkra, hiszen egy ilyen klubnál négy év a liga megnyerése nélkül túlságosan hosszú. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem akarjuk megnyerni a Bajnokok Ligáját, a kupát, vagy bármely más sorozatot.”

Legjobb és legrosszabb momentum: „A legrosszabb pillanatom a 2014-es combsérülésem, a legjobbak viszont mindig azok számomra, amikor trófeákat nyerünk, valamint az a nap, amikor megérkeztem Madridba. Ha választanom kell egyet, akkor az első BL-címemet, a Tizediket mondanám, ami nagyon különleges volt.”

A Real Madridba való igazolás: „A Tottenhamnél eljött az idő, amikor váltanom kellett, hogy fejlődhessek játékosként. Mindig bíztam magamban. Soha nem kételkedtem a képességeimben, tudtam, hogy előbb vagy utóbb sikeres lehetek itt, ha minden edzésen és mérkőzésen keményen dolgozok. Nem kezdtem túl jól, de mindig hittem magamban. A világ legnagyobb klubjához jöttem, az elvárások igen magasak.”

Zinedine Zidane: „Nagyon jó a kapcsolatunk az érkezése óta, sőt, amikor Ancelotti segédje volt, már akkor is remekül kijöttünk egymással. Tudom, hogy mit vár tőlem, én pedig megpróbálok ennek eleget tenni. Minden egyes nap támogat, minden edzésen, még a sérülésem idején is, amiért nagyon hálás vagyok neki.”

Visszavonulás: „Remélem, hogy nem ez az utolsó szerződéshosszabbításom. A vágyam, hogy innen, a Real Madridból vonulhassak vissza, ezzel a kontraktussal pedig közelebb kerültem ehhez az kihíváshoz, de ez nagyon sok mindentől függ. Attól, hogy hogy érzem magam, mit tudok hozzáadni a csapat játékához… A tervem viszont az, hogy innen vonulok majd vissza.”

Fizikai problémák: „Nem aggódom. Ha elemzem a sérüléseimet, mindig azt veszem észre, hogy erősebben tértem vissza. Ezek a dolgok megtörténhetnek a futballban. Jól vagyok, nagyon odafigyelek magamra, nem aggódom a korom miatt. Jól érzem magam. Néhányan talán úgy gondolják, hogy öreg vagyok 31 évesen, de én jól érzem magam és úgy vélem, életem egyik legjobb teljesítményét nyújtom.”

Jövő: „Nem gondolkodtam még azon, hogy mit csinálok majd, ha befejezem az aktív pályafutásomat. Még sok idő van addig. Szeretnék azonban a futball világában maradni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK