Zidane: Benzema és Morata mindketten meg fogják kapni az esélyt a jövőben

A francia mester beszélt többek között az ellenfélről, zárt kapus meccsen szerzett tapasztalatairól, és persze megint szóba került a csatárdilemma. Nachót a keretben betöltött szerepéről, és ezzel kapcsolatos érzéseiről faggatták.

Zinedine Zidane

Zárt kapuk mögött: „Más lesz a környezet, de számunkra nem változik semmi. A játékosaim profik, számukra sem lesz változás. Koncentráltnak és motiváltnak kell maradnunk, hiszen ez még mindig egy Bajnokok Ligája-meccs, csak egy kicsit más, különös érzéssel. A zárt kapu nem lesz az előnyünkre, ugyanúgy készülünk, mint általában. A legfontosabb a három pont. Persze, természetes, hogy inkább játszanánk nézők előtt, hiszen erről szól a labdarúgás.”

Tapasztalat zárt kapus meccsről: „Amikor én játszottam zárt kapuk előtt Rómában, az egy furcsa élmény volt, de a futballban az ilyen megtörténik.”

Kapott gólok problémája: „Nem aggódom túlságosan, de a tény, hogy minden meccsünkön – még a Király-kupában is – kapunk egy gólt, rendkívül idegesítő. A labdarúgásban képtelenség mindent az irányításod alá vonni. Persze lehet fejlődni, de az ellenfelek általában problémákat okoznak. Egy meccs alatt lehetnek problémáid, nem lehet minden kilencven percen keresztül tökéletes. Mindenhol tudunk fejlődni, és ezt meg is kell tennünk; ez az, amit edzéseken próbálunk tenni.”

Századik meccse edzőként: „Büszke vagyok erre, de minden tekintetben tovább kell fejlődnöm. Bőven van még mit tanulnom. Szeretem, amit csinálok, és reménykedem benne, hogy még hosszú ideig leszek ennél a klubnál.”

Morata és Benzema helyzetéről: „Tudom, hogy mindketten fontos játékosok. Mindketten meg fogják kapni az esélyt. Tudom, hogy mindenki mindig emiatt aggódik, de én is csak ugyanazt tudom felelni a kérdésekre. Nem tudok mást mondani. Nem egyénekkel, hanem egy csapattal törődöm. Holnap mindenki meglátja majd, ki kezd.”

Biztonság: „Reméljük, nem történnek meg azok az események, amik Madridban. Ennél többet nem tudok mondani. Remélem, a pályán kívül nem történik semmi, és minden zökkenőmentes lesz majd. A meccstől pedig a legjobbakat várom.”

A Legáról: „Nehéz meccs lesz egy nagyon erős ellenféllel szemben, akik jó focit játszanak. Még nem nyertek, de ők egy olyan ellenfél, akik mindenki dolgát megnehezítik, amikor csak esélyt kapnak rá. A legjobbunkat próbáljuk majd nyújtani a győzelem érdekében. A Bernabéuban is remekül játszottak. Az aktuális ellenfeleinknek általában majdnem az összes meccsét megnézem, így volt ez a Legia esetében is.”

Nacho

A meccsről: „Nehéz meccs lesz, mint mindig. Nehéz, mert nem otthon játszunk majd, és azért is, mert a stadion üres lesz. De nem szabad, hogy ezen járjon az agyunk. A saját játékunkra kell koncentrálnunk, és arra, hogy elhozzuk a három pontot."

Újra a kezdőben: „Nem fogok belemenni abba, hogy ez most mennyire igazságos. Mindegyikünk játszani akar az összes meccsen. A Real Madridnál ez különösen nehéz, mert hatalmas a versengés. Az edző dönt, az alapján, hogyan dolgoztunk. A mi dolgunk, hogy minden alkalommal megnehezítsük a dolgát.”

Folytonosság hiánya középső védőként: „Poszttól függetlenül minden játékosnak könnyebb, ha minden hétvégén játszik. Ahhoz vagyok szokva, hogy akkor játszom, ha szükség van rám – valamikor négynaponta, máskor hetente. Azért edzem, hogy ehhez hasonló lehetőségeket kapjak, és ezt akarom folytatni a jövőben is.”

Zárt kapus meccs: „Még soha nem játszottam üres stadionban. Különös lesz úgy játszani, hogy nem néz senki – szerintem olyan lesz, mintha újra gyerekké válna az ember. Tökéletesen koncentráltnak kell lennünk, semmi más nem számít.”

Nyolcvanötödik meccse a Realban: „Remekül érzem magam, erősnek és motiváltnak. Minden alkalommal, amikor felhúzom ezt a mezt, új célokat tűzök ki. A futballban bármi megtörténhet. Tudom, honnan jöttem, ezért olyan célokat tűzök ki, amik elérhetőek. Ha az egyik szezonban tizenhét meccset játszottam, a következőben húszat akarok. Nem fogok szezononként tizenöt meccsen pályára lépni életem végéig. Ennél többet akarok. Tisztában vagyok azzal, hol vagyok, és én boldog vagyok itt. Arra törtkeszem, hogy hatvan meccsen lépjek pályára egy szezonban.”

Forrás: realmadrid.com, AS, Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK