Zidane: Ramos? Már meg sem lep…

A francia mester a csapat lelki erejét emelte ki a Barcelona elleni döntetlent követően. A csapat kapitánya, Sergio Ramos figyelmeztetett, hogy hosszú még a szezon, míg Lucas Vázquez elmondta a véleményét az első félidő tizenegyesgyanús helyzetéről.

Zinedine Zidane:

A meccs elemzése: „Megint csak a csapat lelki ereje az, amit ki kell emelnünk, a közös munka, és persze a hit, amit a legvégsőkig tanúsítottunk ezért a rendkívül fontos egy pontért. Nem tudom, hogy igazságos-e, de így történt. Egy pont, és még mindig mögöttünk vannak. Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink.”

A Barcelona góljáról: „A második félidőben találtak be, kicsit kiengedtünk, majd a góljuk után természetesen magabiztosabbá váltak. Nagyon boldognak kell lennünk, amiért így játszottunk egy igen nehéz ellenfél ellen. Most pedig már jön is a következő meccsünk, szóval itt az ideje pihenni.”

Elfáradtak szellemileg?: „Nem hiszem. Hatpontos előnyünk van, ez a meccs nem változtatott semmin. Hosszú még a bajnokság, és a legvégéig dolgoznunk kell. Örülünk az egy pontnak, de tudjuk, hogy a spanyol bajnokságban a legutolsó pillanatig kemény küzdelem folyik.”

Ramos, az örök megmentő: „Ez már meg sem lep, ez ő. Fantasztikus személyiség, mindig számíthat az ember rá az ilyen meccseken. Soha nem adja fel, a legutolsó percig motivált. Ez pedig nagyszerű a csapatnak.”

Középhátvédek: „Ez együttes munka volt.  Nem egy egyszerű helyszínen léptünk pályára, nyomás alá is helyeztek minket, de ez bárkivel így lenne. A csapat kemény munkája az, amit ki szeretnék emelni. A végén, mint mindig, most is érkezett Ramos, és gólt szerzett. Ennek örülök. Az eredmény a hitünknek köszönhető.”

Cserék: „Azért cseréltem be Casemirót, hogy frissebbek legyünk középen, és hogy Luka és Mateo feljebb léphessenek, és segíthessenek elöl. Tudjuk, hogy Casemiro mit képes nyújtani nekünk. A második félidőben igyekeztünk előrefelé játszani, ezért 4-4-2-es szisztémára váltottunk. Egy nagyszerű rivális volt az ellenfelünk, akik nem könnyítették meg a dolgunk. Nem egyszerű dolog pontot szerezni itt, de megmutattuk a jellemünket.”

Modric: „Tudjuk, milyen kulcsfontosságú szereplője ő a csapatnak. Ma jól játszott. Apránként nyeri vissza azt a ritmust, ami jellemzi őt. Remekül teljesít a sérülése után.”

Mariano: „Ő egy olyan játékos, aki valami különlegeset tud hozni a játékunkba, amikor nem nekünk áll a zászló. Amikor felküldtem, átváltottunk 4-4-2-re, mivel mindannyian tisztában vagyunk vele, mennyire gólveszélyes.”

Taktikai változtatások: „Mindig tudunk újat mutatni, megvannak hozzá a megfelelő játékosaink, akik különböző taktikai felállásban mást-mást tudnak nyújtani. Ez remek ebben a csapatban, és ma láttuk, milyen fontossággal bírnak az egyes játékosaink. A legvégéig szükségünk lesz az ilyen egyéni teljesítményekre.”

Sergio Ramos:

A meccsről: A csapat nagyszerű munkát végzett, keményen dolgozott. Az eredmény nem lett volna igazságos, és végül jött is a beadás Modrictól, aminek köszönhető ez a fantasztikus gól. A kemény munka gyümölcse ez az egy pont, ami mindenképpen jobb, mintha üres kézzel jöttünk volna el. Továbbra is pontokat kell szereznünk, hogy fenntartsuk a különbséget a Barcelonával szemben.”

Küzdelem: „Kemény mérkőzés volt, mindkét csapat tartani akarta a labdát. Az első félidőben több helyzetünk volt, de a befejezések nem akartak összejönni. Az eredmény a szezon eleje óta befektetett kemény munkának köszönhető. És továbbra sem szabad abbahagynunk ezt, hiszen a szezon még hosszú. Mindenesetre jobb, hogy a sorsunk a saját kezünkben van, nem pedig másokéban.”

Agresszivitás: „Magas intenzitású meccs volt, sok kockázattal, mi pedig a maximumot nyújtottuk. Mindezek felett sportszerűséget kell mutatnunk. Most újra a munkáé lesz a főszerep, a pontok gyűjtésének, hiszen következik a Bajnokok Ligája, aztán pedig újra a bajnokság.”

Lucas Vázquez:

Az eredményről: „Az egész meccset figyelembe véve igazságos eredmény született, hiszen mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei. Nem voltunk elég pontosak elöl, de a végén sikerült döntetlenre mentenünk Ramos góljával. Ez egy nehéz helyszín, de küzdöttünk, és mindent megtettünk a döntetlenért.”

Kérdéses jelenet az első félidőben: „Akkor is úgy gondoltam, hogy büntető volt. A labda az enyém volt, megindultam, aztán Mascherano felrúgott. Egyértelmű tizenegyes volt.”

A bajnokság állása: „Nagyszerű, hogy előnyünk van, de előttünk van még a bajnokság, nagyon sok meccs és rengeteg munka vár még ránk. Ugyanilyen formában kell maradnunk.”

Marcelo:

A meccsről: „Ez az egy pont olyan most, mintha nyertünk volna. Keményen küzdöttünk egy nehéz helyszínen, egy nehéz ellenfél ellen. Azt tettük, amit az edző kért tőlünk, és soha nem adtuk fel. Tudtuk, hogy egy pont is nagyon sokat ér majd. Mindent beleadtunk.”

Fizikai állapot: „Keményen dolgoztunk már az előszezonban, és ez is segített most nekünk. Az ilyen meccseken a legvégsőkig küzdeni kell. Tudjuk, hogy még nem nyertünk semmit, a szezon hosszú, és ugyanilyen formában, mindent beleadva kell továbbra is küzdenünk.”

Luka Modric:

Egy pont: „Fontos és megérdemelt egy pontot szereztünk ma. A legutolsó pillanatig küzdöttünk, nem adtuk fel. Az élen vagyunk, tovább kell küzdenünk, ugyanúgy, ahogy eddig is tettük. Jól játszottunk, különösen az első félidőben. A második játékrészben már inkább ők domináltak, de nem adtuk fel, és egy ilyen gól az El Clásicón olyan, mintha nyertünk volna.”

A csapat formája: „Remek formában vagyunk, magabiztosnak érzem a csapatot. Harminchárom veretlen meccs nem lehet a véletlen műve. Nagyon nehéz lesz minket legyőzni: minőségi, világklasszis játékosaink vannak, csapatként harcolunk, a pályán pedig mindent beleadunk.”

Casemiro:

Igazságos eredmény?: „Az első félidőnk elképesztő volt. Számtalan helyzetünk adódott, hogy gólt szerezhessünk és nyerhessünk, de a meccs nagyon kiegyensúlyozott volt, így mondhatjuk igazságosnak az eredményt. Nem egyszerű helyszínről beszélünk, a Barcelona nagyon erős hazai pályán. Nekünk most az a fontos, hogy továbbra is pontokat szerezzünk a bajnokságban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK