Gareth Bale: A Premier League messze a legversenyképesebb bajnokság

A walesi szélsővel az ESPN készített interjút, melyben a villámléptű játékos a klubváltásával, madridi életével, beilleszkedésével kapcsolatos kérdésekre válaszolt, de elárulta azt is, hogy milyen különbség van az angol és a spanyol bajnokság között.

„Amikor aláírtam a Real Madridhoz, a fejemben csak az járt, hogy addig maradok, ameddig csak tudok. Olvastam, hogy Mark Hughes egyszer azt mondta, amint megérkezett Barcelonába, máris a hazatérésre gondolt. Soha nem sikerült beilleszkednie. Ugyanez volt a helyzet Michael Owennel is itt, Madridban.”

„Beszéltem DaviD Beckhammel és Steve McManamannel is, mielőtt aláírtam. Próbáltam megtudni, milyen hibákat vétettek az emberek korábban, hogy én ne kövessem el ugyanazokat. Noha voltak problémáim a második évemben, ezt leszámítva mindig is úgy éreztem, hogy tökéletesen beilleszkedtem. Az előző idényben éreztem magam a legjobban. Most olyan, mintha már nagyon régóta itt élnék.”

„Soha nem gondoltam arra, hogy visszatérek Angliába, mert utálom, ha nem tudom befejezni azt, amit elkezdtem. Nem más érdekeit fogom nézni, ha a visszatérésre kell majd gondolnom, hanem a sajátomat.”

„Ami a szabadidőt illeti, hét, nyolc, esetleg kilenc szabadnapunk van a téli szünet idején. Ilyenkor hazautazok, hogy lássam a családomat és a barátaimat. Néha szoktam futni is az edzőteremben a szabadság alatt, de nem túl sokat, hiszen ez alapvetően arra van, hogy kikapcsolódjunk. A pihenás után van egy hetünk, amikor napi kétszer edzünk, másképp kiesnénk a ritmusból.”

„Hogy mi az oka az angol csapatok gyengébb szereplésének a Bajnokok Ligájában? A bajnokság. A Premier League-ben az elsőtől a kilencvenedik percig száz százalékot kell nyújtanod, vagy rögtön megbüntetnek. Spanyolországban néha elég egy jó félidő is ahhoz, hogy eldönts egy mérkőzést, így van időd arra, hogy levedd a lábad a gázpedálról. Angliában azonban 45 perc alatt nem lehet mérkőzést nyerni. Egy másik nagy különbség az említett decemberi szünet, ami az összes európai topbajnokságban létezik, kivéve Angliában. A PL-csapatok ilyenkor 3-4 extra mérkőzést játszanak le a többiekhez képest, ami a végső elszámolásnál nem jelent különbséget a lejátszott meccsek számában, de sokkal jobban leterheli a játékosokat. Véleményem szerint a szigetországban is be kellene vezetni a téli szünetet.”

„Ha megnézzük, hogy mekkora különbség van az első és a húszadik helyezett között, akkor azt láthatjuk, hogy a Premier League-ben sokkal nagyobb a verseny. Ott a 20. helyezett bármikor képes meglepetést okozni és megverni a listavezetőt, ez Spanyolországban közel sem olyan gyakori, itt sokkal nagyobb a különbség. A Premier League messze a legversenyképesebb bajnokság, de a spanyol csapatok sokkal jobban teljesítenek az európai sorozatokban.”

„A legérdekesebb ellenfeleim? Az első választásom talán Ronaldinho lenne, a fantasztikus veleszületett adottságai miatt. A walesi válogatott színeiben léptem egyszer pályára ellene. Hihetetlen volt. Ide sorolnám még Andrea Pirlót is, aki a játék tempójának talán legnagyobb mestere. A harmadik jelöltem nem is lehetne más, mint Ryan Giggs.”

Forrás: ESPN
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK