Dani Carvajal: Nem szeretnénk önelégültté válni

Az UEFA-szuperkupa döntője előtt az Európai Labdarúgó-szövetség nemcsak a Real Madrid trénerét, hanem egyik játékosát is megkérdezte arról, hogy miként vélekedik az összecsapásról.

Tavaly kulcsszereplője voltál az UEFA-szuperkupa döntőjének a Sevilla elleni mérkőzésen, hiszen te szerezted a győztes gólt. Mit jelent számodra ez a döntő?
Ez egy újabb cím, egy újabb európai trófea. Különleges számomra a döntő, hiszen tavaly betaláltam a Sevilla ellen, ami a győzelmünket eredményezte. Életem egyik legnagyszerűbb emlékeként őrzöm azt a pillanatot. Keményen dolgozunk, hogy megszerezzük a nyolcadik címünket, hogy felkészülten léphessünk pályára a Manchester United ellen.

Egy szintén gazdag történelemmel rendelkező klubbal csaptok össze…
A Manchester United egy hatalmas, történelmi jelentőségű klub, úgyhogy nem is kívánhatnánk ennél többet. Fantasztikus döntő lesz, reméljük, úgy alakul majd, ahogy mi szeretnénk. Európában általában egy külföldi csapattal kell összecsapnod. Többek között azért is szerettem volna ott lenni a cardiffi döntőben, mert tudtam, hogy az különbözni fog az előző kettőtől.

Mit gondolsz, a szuperkupa-mérkőzések túl koraiak?
Az UEFA-szuperkupa és a spanyol szuperkupa is nagy jelentőséggel bír, hiszen trófeákat nyerhetünk az idény kezdete előtt. Úgy vélem, ez egy pozitív dolog, ami morális löketet adhat nekünk, ha sikerül győzedelmeskedni. Ugyanakkor, ha veszítünk, nem dőlünk majd a saját kardunkba. Meglehetősen korai meccsek ezek, nem a legjobb formánkban lépünk még pályára, de mindent bele fogunk adni a győzelemért.

Hogyan készül a csapat az új idényre?
Keményen dolgozunk, hogy minden trófeát megnyerhessünk. Tudjuk, hogy nagyszerű idény vár ránk, izgatottak vagyunk, és mindenkit le akarunk győzni. A futballban az a legnagyszerűbb dolog, hogy az emlékek hamar elhomályosodnak, akár pozitív, akár negatív értelemben vett emlékekről beszélünk. A győzelmek és a vereségek is hamar elfelejtődnek. Mindannyian szeretnénk azonban trófeákat nyerni, szeretnénk ugyanazzal a mentalitással harcolni, és nem akarunk önelégültté válni a megnyert címek miatt. Minden egyes címet értékelünk.  

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK