Sergio Ramos: Kiállítás? Óvatosnak kell lennem, de egy trófeáért játszunk

Zinédine Zidane mellett a Real Madrid kapitánya, Sergio Ramos is megjelent a klubvilágbajnokság döntője előtti sajtótájékoztatón, és válaszolt az újságírók kérdéseire.

Újabb trófea: „Egy újabb cím megszerzésének a küszöbén állunk, és szeretnénk mosolyt csalni a szurkolóink arcára. Ez egy újabb esély arra, hogy megvalósítsuk a céljainkat. Egy újabb döntő vár ránk, aminek nagy izgalommal és vággyal vágunk neki, mert trófeával szeretnénk hazatérni. Ez a győzelem megkoronázna egy egyébként is felejthetetlen évet. A történelmünk megköveteli, hogy készen álljunk minden egyes mérkőzésre, különösképp igaz ez akkor, amikor egy döntőre készülünk. nagyon motiváltak vagyunk. Ha egy trófea feltűnik a láthatáron, az mindig extra adag motivációval tölt el minket. Ez egy újabb esély arra, hogy megszerezzük a következő címünket, a hatodikat ebben a sorozatban, és mindig boldoggá tesz minket, ha újabb trófeákat adhatunk a vitrinhez.”

Zidane tanácsa: „A főnök szavai mindig nagyon hasznosak, egy újabb adag motivációval töltenek fel minket. Amikor egy trófea lebeg a szemünk előtt, nincs szükség túl sok beszédre, ugyanakkor mindig nyitottak vagyunk a tanácsokra. Gondolnunk kell arra a címerre, amit épp megvédeni készülünk, valamint a szurkolókra, akiket szeretnénk boldoggá tenni.”

Saját erőnléte: „Sokkal jobban érzem magam a talpemelő izmom sérülését követően, valamint a hát- és nyakkörüli fájdalmaim is elmúltak. Probléma nélkül edzettem, így készen állok. A természetemből adódóan mindig beleadok mindent, valahányszor csak pályára küld az edzőnk. A hátamban egy elég komoly izomgörcs volt, és talán fontolóra vehettem volna más lehetőségeket is, de imádok nagy mérkőzéseken pályára lépni, ilyenkor nagyobb erőfeszítéseket kell tennünk a cél érdekében.”

Grêmio: „Mindent tudunk róluk. Megnéztük a Pachuca elleni mérkőzésüket, felkészültünk a játékukból. Egy nagyon jó csapatról beszélünk, akik taktikailag is erősek, gyorsan kontráznak, ráadásul rendelkeznek olyan játékosokkal, akik képesek megteremteni a különbséget. Az első számú csatáruk nem lehet ott a mérkőzésen, de tudjuk, hogy nem fogják megkönnyíteni az életünket. Egy nagyon harcos csapatról beszélünk, az edzőjük pedig maga is játékos volt korábban, tehát jó tanácsokkal láthatja el a csapatot. Készen állunk, hogy harcoljunk a címért.”

Egy esetleges győzelem: „Varázslatos és felejthetetlen év lenne ez egy győzelem esetén a szurkolók, valamint a klub történetének szempontjából is. A statisztikák magukért beszélnek, és ezeket az eredményeket senki sem tudja elvenni tőlünk. Jelentős dolgokat értünk el együtt. Reménykedjünk, hogy sikerül győzelmet aratni, hiszen ez azt jelentené, hogy jó irányba tartunk.”

Eltiltás a bajnokságban, ha piros lapot kap a döntőben: „Ezt a döntést hozták, ez ellen nem tehetünk semmit. Óvatosnak kell lennünk, hiszen az El Clásico egy nagyon fontos mérkőzés, ugyanakkor most egy trófeáért játszunk. Nem kellene, hogy probléma történjen.”

Videóbíró: „Minden pozitív, ami segíti a játékot, ugyanakkor eleinte egyben némi szenvedést is jelent majd. Az előző mérkőzésen várnunk kellett, de mindkét esetben jó döntés született. Minél kevesebb időt kell várakozni, annál jobb a rendszer, és idővel minden gördülékenyebb lesz majd. Hiszek benne, hogy ez a rendszer segítségünkre lesz, és véleményem szerint túl sokáig tartott, míg bevezették a játékba.”

Időtöltés a társakkal Abu Dhabiban: „Ezek a napok mindig különlegesek. Kellemes emlékeket szülnek, hiszen ilyesmi nem történik veletek minden nap. Olyan ez, mint egy osztálykirándulás, ugyanakkor ott lebeg a szemünk előtt egy trófea, tehát komoly dologról van szó. Sokkal közelebb vagyunk most egymáshoz, eltölthetünk néhány órát együtt, ez segít az összecsiszolódásban. A siker egyik kulcsa a csapategység, ezek a hosszú túrák erősebbé teszik a csapatot.”

Új érkezők télen: „Erről nem nekem kell dönteni. Nagyszerű keretünk van, amivel minden fronton harcolhatunk, de nyitottak vagyunk bármilyen döntésre, amit a klub meg szeretne hozni. Most viszont a holnapi döntőre és az El Clásicóra kell fókuszálnunk.”

Spanyolország esetleges kizárása a világbajnokságról: „Nem gondolom, hogy az állam a politika miatt lemond arról, amiért mi a pályán megharcoltunk. Nagy szenvedéssel élném meg, ha így lenne. Nem gondolom, hogy ez megtörténhet.”
(A kérdés előzménye: a FIFA hivatalosan is figyelmeztette a Spanyol Labdarúgó-szövetséget, hogy amennyiben az állam beavatkozik a közelgő szövetségielnök-választásokba [lévén, Larrea csak megbízott elnökként működik], úgy Spanyolországot ki fogják zárni a 2018-as világbajnokságról – a szerk. kieg.)

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK