Lopetegui: Ronaldo távozásának következtében csapatként fejlődhetünk tovább

A Real Madrid vezetőedzője, Julen Lopetegui az AS Roma elleni felkészülési mérkőzés előtt is szakított időt az újságírókra, és válaszolt a média képviselőinek kérdéseire.

A mérkőzésről: „Úgy közelítjük meg a ma esti mérkőzést, mint egy újabb, előre megtett lépést. Ez egy újabb esély arra, hogy folytassuk a fejlődést. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az ellenfelünk egy olyan csapat, melynek több ideje volt a felkészülésre. A Barcelona ellen már megmutatták, hogy milyen játékerőt képviselnek. Nagyszerű keretük van, tele lehetőségekkel. Feszegetni fogják a határainkat, de mindent meg fogunk tenni, hogy kiegyenlített párharc legyen. A legfontosabb dolog jelenleg az, hogy mit érez a csapat, de nagy a hangsúly a keret evolúcióján is. Fontos, hogy miként fejlődünk fizikailag, ahogy az is, hogy a játékosok miként valósítják meg az ötleteinket. Nagyon elégedettek vagyunk a hozzáállással, folytatni fogjuk a kemény munkát.”

Modrić: „Már válaszoltam erre a kérdésre. Az elnök szavai egyértelműek voltak. Nincs kétségünk afelől, hogy Modrić nálunk fogja folytatni, és biztosak vagyunk benne, hogy továbbra is csodálatos játékosa lesz a keretnek. Amikor időszerű, mindig beszélek a játékosaimmal, de ezek bizalmas beszélgetések.”

Keylor: „Elégedettek vagyunk vele. Egy nagyszerű kapusról van szó, aki tagja a keretünknek. Fantasztikus játékosaink vannak, és ez különösképp igaz akkor, ha Keylorról beszélünk.”

Sergio Ramos: „Úgy látom, hogy jó állapotban van. Mindig odafigyel magára, rendszeresen olyan állapotban tér vissza, ami elvárható tőle. Még a szabadsága alatt sem engedi el magát. Lenyűgöző intenzitással edz, de ez igaz a csapattársaira is. Ő a kapitányunk, aki rendkívüli fontossággal bír számunkra az öltözőben betöltött vezérszerepe miatt.”

Kovačić: „Nem mondhatni, hogy láttam volna bármit is, ami a távozására utalna. Normál módon edzett a társaival, nem voltak problémák. Kedvelem a játékát, örülünk, hogy velünk van. Edzőként egyértelműen meggyőződtem arról, hogy milyen minőséget képvisel.”

Vinícius: „Nagyon fiatal srác, lenyűgöző tehetséggel, sikeréhséggel és vággyal. Nagyon elégedettek vagyunk vele. Nagyon jó úton halad, maximálisan bízok benne. Folyamatosan figyelni fogjuk a fejlődését, mivel nagyon kedveljük őt.”

Igazolások: „Azok a dolgok, amiket a klubbal beszélünk, nem kerülnek nyilvánosságra. Mindannyian nagy harmóniában dolgozunk, én pedig már kifejtettem a véleményemet és az érzéseimet a kerettel kapcsolatban. Mind tisztában vagyunk azzal, hogy a klub történetének egyik legnagyobb neve távozott a nyáron. Ami engem illet, úgy tekintek erre a dologra, mint egy lehetőségre, hogy csapatként fejlődhessünk tovább. Ezzel a kerettel, amit nagyon kedvelünk, és amely igazi családként működik, fel fogunk készülni arra, hogy minden fronton versenybe szállhassunk.”

Saját vágyai: „Szeretnék nagyon magas szintet képviselni, de ez igaz az összes játékosomra is. Harcolni fogunk a céljaink elérése érdekében.”

Modrić és Kovačić: „Hiszek benne, hogy mindkettejüket boldogsággal tölti majd el, hogy a Real Madridban játszhatnak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK